Rabarbertærte

Rabarbertærte

2 t, 40 min
20 min
8  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Vi giver dig en dejlig og velsmagende opskrift på en flot rabarbertærte. Tærten har en god balance med den sprøde mørdejsbund, søde vaniljecreme og syrlige rabarber.
Om opskriften
Beskrivelse

Vi giver dig en dejlig og velsmagende opskrift på en flot rabarbertærte. Tærten har en god balance med den sprøde mørdejsbund, søde vaniljecreme og syrlige rabarber.

Ingredienser
125 g Smør (Blødt)
1 Æg
75 g Sukker
250 g Hvedemel
1 tsk Salt (Fint)
2 Æg
2 spsk Sukker
1 spsk Maizena
2 1⁄2 dl Sødmælk
2 spsk Vaniljesukker
500 g Rabarber
1 dl Sukker
2 dl Vand
Vejledning

Mørdej

Start med at smuldre smørret ind i melet. Ælt det herefter sammen med salt, sukker og æg. 

Sæt den på køl i 60 minutter.

Tag din mørdej ud af køleskabet og rul den tynd på et meldrysset bord. Placer den på en tærteform og blindbag den (blindbagning gøres ved at fore tærten med sølvpapir eller bagepapir hvorefter der hældes linser, kikærter eller bønner oven på, så tærten holdes nede og på sin plads). 

Vi brugte bagepapir og kikærter til vores blindbagning i den her opskrift. 

Bag bunden ved 180 grader i 10 minutter almindelig ovn. 

Tag den ud af ovnen, fjern bagepapiret og kikærterne og lad den køle lid af.

 

Vaniljecreme

Rør sukker og vaniljesukker sammen i en tykbundet gryde og pisk herefter og æg ud i massen. 

Bland sødmælk og maizena sammen og hæld det ned i æggesnapsen ved konstant piskning.

Kagecremen skal tykne en smule og smages evt. til med lidt ekstra vaniljesukker.

Rabarbertærte

Tærte

Hæld vaniljecremen i den forbagte tærtebund og bag det i 20 minutter i almindelig ovn ved 180 grader. 

Lad det hele køle hele af.

 

Rabarbertop

Rens rabarberstænglerne og skær dem i meget tynde skiver.

Vi brugte en kniv og skar et 45 graders snit på cirka 1,5-2 mm stykket.

Du kan sagtens bruge et mandolinjern til det.

Kog sukker og vand i en gryde indtil sukkeret er opløst. 

Lad det simre på lav varme og kom lidt af rabarberstykkerne i ad gangen.

Giv dem 30-45 sekunder (afhængig af tykkelsen) og tag dem op og læg dem på et stykke bagepapir/køkkenrulle/viskestykke.

Når du har syltet dem alle og tærten her helt afkølet, så kan du lægge dem ovenpå tærten i et mønster efter et eget valg. 

Rabarbertærte

Rabarbertærte

Rabarbertærte

Den resterende rabarbersirup kan f.eks. blandes op med danskvand eller vand og give en fantastisk lækker rabarbersaft/sodavand.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier