Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rabarberkage

Maiken Ørts Nielsen8. oktober 2018
Mandelbund med hvid chokolade og rabarbermousse

Opskrift på rabarberkage

Mandelbund med fyld af rabarberkompot, hvid chokolade og rabarbermousse.

Glazet med hvid chokoladeglaze. 


Antal: 8 Portioner

Rabarberkage

Mandelbund med hvid chokolade og rabarbermousse
Forfatter: Maiken Ørts Nielsen

Ingredienser

  • 200 gram Mandler
  • 665 gram Sukker
  • 5 stk. æggehvider
  • 650 gram Rabarber
  • 2 deciliter Vand
  • 9 stk. Husblas
  • liter Fløde
  • 200 gram Hvid chokolade
  • 150 gram Glukosesirup
  • 100 gram Kondenseret mælk
  • 1 dash Pastafarve
  • 1 unknown rød skovsyre

Sådan gør du

Mandelbund:

  • 200 g hele mandler
    200 g sukker
    5 æggehvider
    Ovnen tændes på 175 grader (alm ovn) og mandlerne hakkes groft. Herefter piskes æggehviderne sammen med sukkeret helt stift og de blendede mandler vendes forsigtigt i, så du undgår at slå luften ud af æggemassen. Massen fordeles i en springform foret med bagepapir og bages i 25-30 minutter.
     

Rabarbersirup:

  • 650 g rabarber 
    315 g sukker 
    1,5 dl vand
    Rabarberen renses og skæres i stykker på 1-2 cm. De fyldes herefter i en gryde, og koges i ca. 15 min. Herefter sies pulpen fra – UDEN at presse – for at få en smuk klar rabarbersaft. Saften hældes herefter i en ren gryde og koges ind til du får en sirup med den ønskede konsistens og smag – prøv dig frem.  
    HUSK endelig at gemme pulpen, da den kan bruges til både topping, kage, is eller hvad du lyster – den smager skønt! 
     

Rabarbermousse:

  • 1 dl rabarbersirup
    3 blade husblas
    0,5 l fløde
    Rabarbersiruppen varmes til lige under kogepunktet i en gryde. Husblassen opblødes i koldt vand i 5-10 minutter, før det vrides fri for vand og tilføjes den varme rabarbersirup. siruppen køles ned til stuetemperatur og vendes så forsigtigt i den let piskede fløde med en dejskraber.
     

Herudover:

  • 75 g hvid chokolade
     
    Samling af kagen:
    Den afkølede mandelbund placeres i den ønskede form til støbning (jeg brugte eclipse fra silicomart). Den hvide chokolade hakkes groft og størstedelen fordeles udover bunden (gem evt lidt til pynt) sammen med 2-3 spsk af rabarberpulpen. Tilsidst fyldes moussen ovenpå og formen bankes let i bordet for at fjerne eventuelle luftbobler i moussen. Frys herefter kagen, så den er kold og klar til at blive glazet.
     
    Hvid chokolade Glaze ala Ditte Julie Jensen:
     
    6 blade husblas
    150 g glukosesirup
    150 g hvidt sukker
    90 g vand (0,9 dl)
    100 g kondenseret mælk
    150 g god hvid chokolade
    pastafarve efter ønske
    Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 5-10 min. Giv glukosesirup, sukker og vand et opkog, og lad koge til sukkeret er opløst. Herefter tilsættes kondenseret mælk og gryden tages af varmen. Tilsæt den udblødte husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokoladen. Tilsæt den hvide pastafarve og før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35 grader (ca.).
     

Fremgangsmåde:

  • Placer den frosne kage ovenpå en skål eller lignende, placeret i et fad der kan fange den overskydende glaze. Hæld herefter glazen over den frosne kage, fjern glazetråde under kage, og placer kagen på et fad. Herefter lades kagen tø i køleskabet i 3-4 timer før servering. Pynt med hvid chokolade og skovsyre.
     Rabarberkage
     Velbekomme !