
Opskrift på rabarbercrumble
Skøn og nem rabarbercrumble, der både er sød, syrlig, blød og sprød.
Har du rabarber i haven? Så har du garanteret spurgt dig selv, hvordan de mange syrlige stængler nu skal komme til gavn. Rabarber er perfekt i en crumble, da desserten er en perfekt afstemning mellem den sprøde, søde crumble og de bløde, syrlige rabarberstængler. Den kan serveres kold som lun, og så er den et sikkert hit som afslutningen på en god middag – eller blot som en kompagnon til eftermiddagskaffen.
Denne opskrift kommer fra bogen: “Rabarber“, skrevet af Søren Staun Petersen.

Rabarbercrumble
Ingredients
SESAMSUKKER
- 100 gram Sesamfrø
- 50 gram Sukker
CRUMBLE
- 100 gram Sukker
- 100 gram Hvedemel
- 100 gram Smør
- 70 gram Havregryn
FYLD
- 400 gram Rabarber
- 2 spsk. Sukker
- 1 spsk. Vaniljesukker
MYNTEDRESSING
- 200 gram Creme Fraiche 18 %
- 1 spsk. Rørsukker
- Mynte Efter smag
Instructions
- Sesamfrøene ristes på en tør pande ved middel/lav varme, indtil de er blevet gyldne.
- Sukkeret smeltes i en gryde ved middel varme.
- Tilsæt sesamfrø, når sukkeret er gyldent, og bland det godt sammen.
- Hæld sesamsukkeret ud på et stykker bagepapir og lad det køle af.
- Crumble-ingredienserne blandes godt sammen.
- Sesamsukkeret knækkes i mindre stykker og tilsættes blandingen.
- Skær rabarberne ud i stykker af ca. 2 cm.
- Rabarberne vendes i sukker og vaniljesukker og kommes i bunden af et ildfast fad.
- Smuldr crumbledejen over og bag det hele ved 200 °C i ca. 25 minutter.
- Cremefraiche og rørsukker blandes godt sammen.
- Mynte hakkes fint og røres i.