Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rabarbercrumble

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

24. juni 2019
Skøn og nem rabarbercrumble, der både er sød, syrlig, blød og sprød. Har du rabarber i haven? Så har du garanteret spurgt dig selv, hvordan de mange syrlige stængler nu skal komme til gavn.

Opskrift på rabarbercrumble

Skøn og nem rabarbercrumble, der både er sød, syrlig, blød og sprød.

Har du rabarber i haven? Så har du garanteret spurgt dig selv, hvordan de mange syrlige stængler nu skal komme til gavn. Rabarber er perfekt i en crumble, da desserten er en perfekt afstemning mellem den sprøde, søde crumble og de bløde, syrlige rabarberstængler. Den kan serveres kold som lun, og så er den et sikkert hit som afslutningen på en god middag – eller blot som en kompagnon til eftermiddagskaffen.

Denne opskrift kommer fra bogen: “Rabarber“, skrevet af Søren Staun Petersen.


Antal: 4 personer

Rabarbercrumble

Skøn og nem rabarbercrumble, der både er sød, syrlig, blød og sprød. Har du rabarber i haven? Så har du garanteret spurgt dig selv, hvordan de mange syrlige stængler nu skal komme til gavn.
Forfatter: Muusmann Forlag
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

SESAMSUKKER

  • 100 gram Sesamfrø
  • 50 gram Sukker

CRUMBLE

  • 100 gram Sukker
  • 100 gram Hvedemel
  • 100 gram Smør
  • 70 gram Havregryn

FYLD

  • 400 gram Rabarber
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Vaniljesukker

MYNTEDRESSING

  • 200 gram Creme Fraiche 18 %
  • 1 spsk. Rørsukker
  • Mynte Efter smag

Sådan gør du

  • Sesamfrøene ristes på en tør pande ved middel/lav varme, indtil de er blevet gyldne.
  • Sukkeret smeltes i en gryde ved middel varme.
  • Tilsæt sesamfrø, når sukkeret er gyldent, og bland det godt sammen.
  • Hæld sesamsukkeret ud på et stykker bagepapir og lad det køle af.
  • Crumble-ingredienserne blandes godt sammen.
  • Sesamsukkeret knækkes i mindre stykker og tilsættes blandingen.
  • Skær rabarberne ud i stykker af ca. 2 cm.
  • Rabarberne vendes i sukker og vaniljesukker og kommes i bunden af et ildfast fad.
  • Smuldr crumbledejen over og bag det hele ved 200 °C i ca. 25 minutter.
  • Cremefraiche og rørsukker blandes godt sammen.
  • Mynte hakkes fint og røres i.