Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

20 min
25 min
4  personer
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Skøn og nem rabarbercrumble, der både er sød, syrlig, blød og sprød. Har du rabarber i haven? Så har du garanteret spurgt dig selv, hvordan de mange syrlige stængler nu skal komme til gavn.
Om opskriften
Beskrivelse

Skøn og nem rabarbercrumble, der både er sød, syrlig, blød og sprød.

Har du rabarber i haven? Så har du garanteret spurgt dig selv, hvordan de mange syrlige stængler nu skal komme til gavn. Rabarber er perfekt i en crumble, da desserten er en perfekt afstemning mellem den sprøde, søde crumble og de bløde, syrlige rabarberstængler. Den kan serveres kold som lun, og så er den et sikkert hit som afslutningen på en god middag - eller blot som en kompagnon til eftermiddagskaffen.

Denne opskrift kommer fra bogen: "Rabarber", skrevet af Søren Staun Petersen.

Ingredienser
SESAMSUKKER
100 g Sesamfrø
50 g Sukker
CRUMBLE
100 g Sukker
100 g Hvedemel
100 g Smør
70 g Havregryn
FYLD
400 g Rabarber
2 spsk Sukker
1 spsk Vaniljesukker
MYNTEDRESSING
200 g Creme Fraiche (18 %)
1 spsk Rørsukker
  Mynte (Efter smag)
Vejledning

Sesamfrøene ristes på en tør pande ved middel/lav varme, indtil de er blevet gyldne.

Sukkeret smeltes i en gryde ved middel varme.

Tilsæt sesamfrø, når sukkeret er gyldent, og bland det godt sammen.

Hæld sesamsukkeret ud på et stykker bagepapir og lad det køle af.

Crumble-ingredienserne blandes godt sammen.

Sesamsukkeret knækkes i mindre stykker og tilsættes blandingen.

Skær rabarberne ud i stykker af ca. 2 cm.

Rabarberne vendes i sukker og vaniljesukker og kommes i bunden af et ildfast fad.

Smuldr crumbledejen over og bag det hele ved 200 °C i ca. 25 minutter.

Cremefraiche og rørsukker blandes godt sammen.

Mynte hakkes fint og røres i.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen "Rabarber" fra Muusmann Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier