Rabarber tærte

Rabarber tærte

4 t, 20 min
15 min
1  tærte
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Tærte med bagt rabarber. Klassisk opskrift bestående af en mørdej, vaniljecreme og et lille tvist i form af bagte rabarber.
Om opskriften
Beskrivelse

Tærte med bagt rabarber. 

Klassisk opskrift bestående af en mørdej, vaniljecreme og et lille tvist i form af bagte rabarber.

Opskriften kommer fra bogen: "Rabarber", skrevet af Søren Staun Petersen.

Ingredienser
DEJ
200 g Mel
2 spsk Flormelis
120 g Smør (Koldt)
3 spsk Vand (Cirka)
RABARBER
280 g Rabarber
  Appelsinsaft (Saften fra 1 appelsin)
50 g Rørsukker
CREME
1 Vaniljestang
30 g Sukker
2 Æggeblommer
10 g Majsstivelse
2 dl Mælk
1 dl Fløde
Vejledning

Dej

Mel og flormelis blandes sammen.

Smørret skæres i små tern og smuldres i melet, indtil det har en grynet konsistens.

Tilsæt vandet og ælt kort sammen til en dej.

Blindbages i en tærteform på 25 cm i diameter i ca. 15-20 minutter ved 200 °C.

Stil på køl i mindst 4 timer – gerne natten over.

 

Rabarber

Rabarberne skæres ud i mindre stykker, kommes i et fad og pensles med appelsinsaft og sukker.

Bages ved 180 °C i 10 minutter, til de er møre, men stadig holder formen.

 

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Bland kornene med sukkeret.

Sukker, æg og majsstivelse blandes godt sammen.

Mælken og vaniljestangen bringes i kog.

Tag stangen op og kom æggeblandingen i.

Varm det op og tag det af varmen, når det tykner.

Sæt på køl.

Pisk fløde og bland det med den kolde creme.

Kom cremen i bunden af den afkølede tærtedej og top med rabarber – du vælger selv, hvor kunstnerisk det skal være.

Pynt evt. med rød skovsyre og mynte.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen "Rabarber" fra Muusmann Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier