ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pulled Duck

PER ASMUSSEN | 11. marts 2024
Træt af helstegt and? Prøv vores opskrift på pulled duck - perfekt til weekenden eller en særlig begivenhed!
Pulled Duck

Nyd en saftig og smagfuld pulled duck, tilberedt langsomt og omhyggeligt for at opnå den perfekte tekstur og smag. Vi tager udgangspunkt i Pulled Pork, så der bruges en dryrub med samme smage som man kender fra grisen.

Så hvis f.eks. er træt af helstegt and, så er det her en dejlig opskrift og kødet kan let bruges til mange andre ting. Jeg fryser det typisk ned i poser a’ 300 gram som kan bruges sammen med pitabrød, tortillas eller i en tærte eller pastaret.

Kødet passer generelt perfekt til at blive serveret som en del af en pulled pork burger: Retten kombinerer den dybe smag af and med sødme fra hjemmelavet coleslaw og et pift af syrlighed fra syltede rødløg, serveret i bløde, hjemmebagte potato buns. Denne ret er en ægte crowd-pleaser og perfekt til enhver lejlighed, fra hyggelige familieaftener til større sammenkomster.


Pulled Duck
Antal: 8 personer

Pulled Duck

Træt af helstegt and? Prøv vores opskrift på pulled duck – perfekt til weekenden eller en særlig begivenhed!
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 6 timer
Tilb. tid: 6 timer
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2800 gram Hel And størrelsen gør ikke det store – den kan være 2-4 kg

Saltlage

  • 300 gram Salt
  • 150 gram Sukker
  • 3 stk. Laurbærblad
  • 10 stk. Peberkorn

Dryrub

  • 4 spsk. Brun farin
  • 2 spsk. Paprika
  • 1 spsk. Røget paprika
  • 1 spsk. Grof salt
  • 1 tsk. Peber
  • 1 tsk. Caynnepeber
  • 1 tsk. Chilipulver
  • 1 tsk. Aromat kan udelades
  • 1 tsk. Løgpulver
  • 1 tsk. Hvidløgspulver
  • 1 tsk. Spidskommen

Sådan gør du

Sprængning af kødet

  • Bland vand, sukker, salt og evt. laurbærblade og peberkorn i en stor gryde/bøtte. Jeg brugte en 10 liters gryde til det.
  • Fjern indmaden fra kødet og skyl den af.
  • Kom kødet i gryden med vandet og lad det stå og trække – f.eks. natten over.

Dryrub

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Brug en gaffel til at blande dem sammen med.

Pulled Duck

  • Tænd ovnen på 110 grader.
  • Tag kødet op af vandet og tør det af med et rent viskestykke.
  • Placer kødet i et ildfast fad og rids anden på begge sider i skindet – pas på med ikke at komme ned i kødet.
  • Brug 3/4 del af din dryrub og gnid/masser det ind i kødet på begge sider. Placer kødet med brystet nedad og tryk hård ovenpå anden, så den evt. knækker i ryggen og bliver trykket lidt fladere.
  • Kom staniol på toppen af fadet og sæt det i ovnen.
  • Efter 4 timer tages fadet ud af ovnen og væsken hældes fra og over i en skål/fad.
  • Vend kødet og sæt det tilbage i ovnen uden staniol på toppen.
  • Sæt væsken i fryseren i 30-60 minutter. Det får den til at få fedtet til at placere sig på toppen, så du kan fjerne det med en ske. Hæld saften (og den smule fedt der er tilbage) i en gryde og sæt det i kog, så du reducerer det.
  • Efter 5,5 timer i ovnen tages kødet ud af ovnen og skru op på 220 grader.
  • Dup kødet tørt med et rent viskestykke og kom resten af din dryrub på toppen af anden (der har brysterne opad).
  • Når ovnen er varm, sæt anden i ovnen og tilbered den i 20-25 minutter.
  • Tag fadet ud af ovnen og placer det på et spækbræt.
  • Tag 2 gafler og træk kødet fra hinanden og brug evt. en kniv til at skære det der er tættest på skroget/knoglerne af.
  • Kom kødet tilbage i fadet og hæld det reducerede væske henover.
  • Kødet er nu klar til servering.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.