Portvinssauce

Portvinssauce

15 min
45 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Portvinssaucen er oplagt som tilbehør til et lækkert stykke kød, der trænger til følgeskab af en sauce med masser af saft og kraft. Her får du opskriften!
Om opskriften
Beskrivelse

Portvinssaucen er oplagt som tilbehør til et lækkert stykke kød, der trænger til følgeskab af en sauce med masser af saft og kraft. 

Her får du opskriften på en lækker og lettilgængelig sauce, der tager kegler ved familien såvel som i madklubben. Den kraftfulde sauce bliver kun bedre af, at du tilfører den lidt af den smagsfulde stegesky, fra kødet du serverer saucen til. Derfor er det vigtigt at gemme lidt af væden herfra, når du tilbereder dit kød. 

Servér portvinssaucen til alt fra okse og kalv til et lækkert andebryst eller en beef wellington - her får du opskriften på en lækker beef wellington

Ingredienser
1 Gulerod
1 Løg
1 fed Hvidløg
  Frisk timian
1 spsk Olie
2 dl Portvin
2 dl Rødvin
4 dl Oksefond
1⁄2 dl Stegesky (eller bouillon)
  Salt og peber
  Gastrik (kan erstattes af eddike og sukker)
  Citronsaft
20 g Usaltet smør (koldt i tern)
Vejledning

Rengør og hak løg, hvidløg og gulerod.

Sautér grøntsagerne i olie i en gryde.

Tilsæt portvin, rødvin og hakket, frisk timian, og kog det ind til det halve. 

Hæld oksefond ved og kog det atter ind til det halve. Her tilsætter du stegeskyen fra det kød, du serverer saucen til - stegeskyen kan erstattes af bouillonvand.

Smag til med salt og peber, citronsaft og gastrikt. Har du ikke gastrikt, så kan det erstattes af eddike og sukker. 

Tag saucen af varmen og pisk smørtern i et efter et lige inden servering. Fordelen ved at bruge usaltet smør er, at du ikke yderligere salter saucen, når du pisker smørternene i inden servering. Bruger du saltet smør, skal du være opmærksom på, at saucen skal kunne tage lidt ekstra salt, når du smager den til. 

Portvinssauce

Herefter kan du vælge at sigte saucen inden servering, så den bliver helt glat. Det er smag og behag.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier

Kommentarer

Hej,

Jeg brugte en ung Tawny, da jeg gerne vil have noget sødme fra dem. 
Men det er jo en sauce, så man kan gå ret mange retninger med de forskellige portvin, men så kræver det selvfølgelig at man kan smage til :-)

fre, 19/03/2021 - 07:47 Permalink