Porretærte med bacon og champignon

Porretærte med bacon og champignon
Sidst ændret:
Onsdag den 23. oktober, 2019 - 14:15
Beskrivelse

Jeg holder meget af tærte; de kan varieres i det uendelige, de er geniale til at få brugt resterne i køleskabet og de smager skønt! 😊

Du kan putte lige det du ønsker i din tærte, det meste fungerer med en god bund og en lækker æggeblanding 😊

Den her er med porrer, champignoner og bacon... serveret med en super enkel, frisk råkost til... 🤗

Alternativt kan du købe en færdig fersk dej og bruge i stedet for at lave din egen tærtebund.

Porretærte med bacon og champignon

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Tærtebund (Ø24 cm))
150 g Smør
125 g Hvedemel
75 g Grahamsmel (eller fuldkornshvedemel)
1⁄2 tsk Salt (fint)
1 Æg
  Opskriftsgruppe (Fyld)
1⁄2 Porre
100 g Champignon
100 g Bacon (i tern)
  Opskriftsgruppe (Æggeblanding)
2 Æg
1⁄2 dl Mælk
2 spsk Hvedemel
1⁄2 tsk Salt
50 g Revet ost
1 tsk Muskatnød (stødt)
  Peber (lidt)
Vejledning

Smuldr smør og mel med salt, evt med håndmixer.

Saml dejen med et æg og ælt den glat.

Lad den hvile i køleskabet, mens du laver fyldet.

Sprødsteg bacon på en pande og tag dem af varmen.

Skær porre og champignon i skiver og svits dem 3-4 minutter på panden.

Rul din tærtedej ud på et meldrysset bord og put den i tærteform.

Forbag den 10 minutter.

Put dit bacon/porre/champignon mix i tærten.

Rør alle ingredienser til æggeblandingen godt sammen og hæld den i tærten.

Bag den ved 200 grader 25-30 minutter - til æggemassen har sat sig og tærten er gylden.

Råkosten er lavet ved at skære gulerødder i tynde stave og vende dem i hvid balsamico, flydende honning og et drys salt 😊

Kilde

Følg min Instagramprofil her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier