Pommes Rösti

Pommes Rösti

15 min
30 min
2  Personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Nemme sprøde pommes rösti. ✅Dekorative og velsmagende. ✅Servér dem til morgenmad, brunch, som en forret eller som tilbehør hovedret.
Om opskriften
Beskrivelse

Røsti, rösti eller rosti, det er sådan set én og samme ting.

Rösti er en kartoffelpandekage, der stammer fra Østrig, Schweiz og Sydtyskland. I Schweiz betragter rigtig mange röstien som landets nationalret. Her spises den enten som morgenmad eller som tilbehør til alskens kødretter, og man kommer også gerne revet ost over.

I denne variant har jeg lavet dem helt enkle og lækre, og så kan man jo altid spice dem lidt op med eksempelvis ost eller hvad man selv føler for.

 

Pommes Rösti opskrift

Ingredienser
1 Løg
300 g Kartofler
1 Æg
  Krydderier (salt og peber)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
Vejledning
  1. Skræl kartoflerne og pil løget.

  2. Riv begge dele på den grove side af råkostjernet.

  3. Kom de revne grøntsager i et klæde og vrid dem helt fri for væske.

  4. Kom grøntsagerne i en skål og tilsæt æg, salt og peber.

  5. Rør ingredienserne grundigt sammen.

  6. Opvarm en pande med rigeligt smør og olie.

  7. Kom kartoffelmassen på panden og steg röstien på begge sider, til den er gylden og sprød.

  8. Serveres som tilbehør til mange forskellige retter.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier