Pommes Pailles

Pommes Pailles

1 t, 10 min
6 min
2  Personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Fat mandolinjernet og gør dig klar til at servere de lækreste ultrasprøde pommes pailles! ✅Her tænker du måske "Pommes... a hva' for noget?". ✅Pommes pailles, der udtales "pom:pai", er (naturligvis) fransk og betyder "kartoffelstrå", hvilket meget fint beskriver, hvad pommes paille er:  Små, tynde og meget delikate "mini-pomfritter". ✅Pommes pailles kan serveres
Om opskriften
Beskrivelse

Fat mandolinjernet og gør dig klar til at servere de lækreste ultrasprøde Pommes Pailles! Her tænker du måske "Pommes... a hva' for noget?". Navnet Pommes Pailles, der udtales [pom:pai], er (naturligvis) fransk og betyder "kartoffelstrå", hvilket meget fint beskriver, hvad Pommes Paille er:  Små, tynde og meget delikate "mini-pomfritter".

Pommes Pailles kan serveres på flere måder, for eksempel både som tilbehør til en god, saftig steak eller til at toppe en god tartar af. De er dog også fremragende - nærmest vanedannende - snacks og er en sublim følgesvend til en iskold håndbajer på terrassen.

Da Pommes Pailles er supersprøde fra yderst til inderst, kan de - ligesom kartoffelchips - nydes ved enhver temperatur; i stærk kontrast til sin storebror, den almindelige Pommes Frites, der jo bør være blød indeni og sprød udenpå og derfor ikke kan have ligget for længe, før den er en noget tam og trist smagsoplevelse.

Se her, hvordan du med ganske få hjælpemidler selv kan kreere de små franske vidundere.

Ingredienser
4 Bagekartofler
1 l Olie (smagsneutral)
Vejledning
 1. Find dit mandolinjern.
 2. Montér knivstykket med de mindste "takker".
 3. Skær kartoflerne på mandolinjernet - pas godt på fingrene.
 4. Fyld en skål med vand.
 5. Kom minifritterne i skålen med vand.
 6. Lad dem stå i vandet i 30-60 minutter. Dette gøres for at trække stivelsen ud af kartoflerne, hvilket hjælper dig med at få dem sprøde. Udskift gerne vandet med frisk vand fra hanen et par gange undervejs.
 7. Læg et viskestykke på bordet.
 8. Læg de små minifritter på den ene halvdel af viskestykket.
 9. Fold resten af viskestykket henover fritterne og dup/tør dem godt af for væske. Hvis du har god tid, kan de med fordel kommes fryseren i 30-60 minutter - det hjælper med at tørre dem ud.
 10. Hæld olie i frituren.
 11. Sæt frituren på 185 grader.
 12. Frituresteg fritterne ved 185 grader indtil de er sprøde. Det tager et par minutter, og det er vigtigt ikke at komme for mange i olien ad gangen, da det sænker temperaturen. Jeg lavede mine over tre omgange.
 13. Servér dine Pommes Pailles varme eller kolde.Pommes Pailles
 14.  
Noter


Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier