Pommes Fondant

Pommes Fondant

5 min
35 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Fondant kartofler. ✅"Blokke" af kartofler, der er sprøde udenpå og "bløde" indeni. ✅Et skønt alternativ til de almindelige kogte kartofler.
Om opskriften
Beskrivelse

Jeg elsker pommes fondant. Jeg har fået det mange gange og har nu fundet min favoritversion, som jeg deler her.

Pommes Fondant

Min udgave er sprød udenpå og "blød" indeni - akkurat ligesom store fede og lækre pommes frites.

Med tiden er jeg blevet i tvivl om, hvad den rigtige metode til tilberedningen er, men jeg lover, at den her udgave ikke går ned på smagen.

Pommes Fondant

Når jeg laver Pommes Fondant, står den typisk på kartoffelmos et par dage senere. Når jeg laver Pommes Fondant, hvor man skal skære sine bagekartofler ud til firkanter, er der nemlig masser af "spild".

Da jeg hader madspild, koger jeg altid kartoffelmos eller kartoffelsellerimos på de overskydende rester/kanter.

 

Pommes Fondant opskrift

Ingredienser
4 Bagekartofler (gerne store)
1⁄2 tsk Salt
10 g Smør
Vejledning
  1. Start med at skrælle kartoflerne og skære dem i cirka lige store firkanter - jeg forsøger gerne at lave dem cirka 4 x 4 centimeter.
  2. Kog dem i vand med salt og smør, indtil de er møre. Det tager cirka 20 - 25 minutter. Vær lidt forsigtig med dem, da de ikke må gå i stykker - hele ideen er, at de er så flotte som overhovedet mulig.
  3. Tag dem op af vandet og lad dem dampe af i 5 minutter.
  4. Tør dem godt og grundigt af - gerne i et viskestykke eller køkkenrulle.
  5. Frituresteg dem ved 190 grader i olie, indtil de er sprøde. Det tager 3 - 5 minutter.
  6. Server straks.
Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier