Pommes Anna med peberrodspuré og ramsløgsbearnaise

Pommes Anna med peberrodspuré og ramsløgsbearnaise

30 min
30 min
4  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
Lækker vegansk opskrift med Pommes Anna, peberrodspuré og ramsløgsbearnaise. Her er endnu et bevis på at vegansk mad sagtens kan erstatte "normalt" mad og selv klassikere som Pommes Anna og bearnaise kan laves uden brug af smør.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker vegansk opskrift med Pommes Anna, peberrodspuré og ramsløgsbearnaise.

Her er endnu et bevis på at vegansk mad sagtens kan erstatte "normalt" mad og selv klassikere som Pommes Anna og bearnaise kan laves uden brug af smør.

Ingredienser
Pommes Anna
200 g Smør (Plantesmør)
1 Løg (Stort)
  Citrontimian (1 potte)
2 fed Hvidløg
8 Bagekartofler
  Salt
  Peber (Fra kværn)
1 dl Olivenolie
100 g Smør (Plantesmør)
Peberrodspuré
1 Knoldselleri
150 g Smør (Plantesmør)
1 dl Sojadrik (Neutral)
  Peberrod (Frisk. 8 cm)
  Salt
  Citronsaft
Ramsløgsbearnaise
25 g Smør (Plantesmør)
25 g Hvedemel
1 dl Sojadrik (Neutral)
1 dl Olie (Ramsløgsolie)
1 spsk Eddike (Estragoneddike)
1 tsk Grøntsagsfond (I pulverform)
2 g Salt
  Havesyre (3 blade)
  Citrontimian (1 potte. Til pynt)
  rød skovsyre (1 potte. Til pynt)
Vejledning

Pommes Anna

Smelt plantesmør, og sæt til side.

Pil løg, og snit meget fint.

Klip hele potten med citrontimian, og hak meget fint.

Pil hvidløg, og riv på et rivejern.

Bland løg, timian og hvidløg, og rør godt sammen.

Skær to kartofler ad gangen i 1-2 mm skiver på en mandolin, og læg skiverne halvt oven på hinanden, så de former et langt bånd som tagsten på et hus.

Gentag processen med de sidste kartofler, så du har 4 bånd.

Pensl nu alle skiverne med det smeltede plantesmør, og fordel løgblandingen jævnt.

Krydr med salt og peber, og rul hvert båd stramt op som en roulade.

Bind hver rulle sammen med en kødsnor, så de ikke går op under tilberedning.

Skær top og bund til, så du har en lige overflade.

Steg dem med det samme i olivenolie og det resterende plantesmør, til de er flot karamelliserede på begge sider.

Kom dem på en bakke i ovnen pa 175 grader, og bag, til kartoflerne er møre hele vejen igennem.

Når de er møre, fjernes kødsnoren lige inden servering.

 

Peberrodspuré

Skær skræl af selleri, og skær i grove stykker.

Varm en gryde med plantesmør, og sauter selleristykkerne heri, uden de tager farve.

Efter 10 min. tilføjes sojadrik, og kog selleri mør under låg ved middelvarme, til de er helt møre.

Blend det hele til en glat pure, og smag til med salt.

Skræl peberrod, og skær i små stykker.

Læg stykkerne i koldt vand i 15 min.

Juice peberroden.

Smag selleripureen til med peberrodsjuicen, til du har en fin balance mellem selleri og stærk peberrod.

Slut af med lidt salt og et par dråber citronsaft.

 

Ramsløgsbearnaise

Smelt smør, og bag af i en gryde med hvedemel.

Tilsæt sojadrik lidt ad gangen, og kog op.

Tilsæt ramsløgsolie, estragoneddike og grøntsagsfond.

Er saucen en anelse for tyk, kan du tilføje lidt koldt vand.

Smag til med salt.

 

Servering

Snit havesyreblade helt fint på tværs af bladet, og tilsæt i saucen lige inden servering.

Pluk en masse blade citrontimian og rød oxalis, og gem.

Så snart dine pommes Anna er færdige, varmer du peberrodspureen op.

Smag evt. til med peberrod igen, hvis den mangler det sidste.

Lun saucen.

Læg 2 spsk. peberrodspure i midten af en flad tallerken.

Læg en pommes Anna ovenpå, og anret en spsk. sauce rundt om.

Pynt af med urterne.

Kilde

Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier