Pølsehorn

Pølsehorn

45 min
45 min
  Portioner
Profile picture for user Mette
Mette

De fleste børn er vilde med pølsehorn, og den populære snack fås hos enhver bager eller tankstation.🌭 Prøv at bage dine pølsehorn selv✅ det er langt billigere end at købe dem færdige, og bruger du groft mel i dejen og kvalitetspølser er de både sundere, mere mættende og langt mere velsmagende end noget, du kan købe færdigt. 

Om opskriften
Beskrivelse

De fleste børn er vilde med pølsehorn, og den populære snack fås hos enhver bager eller tankstation. Prøv at bage dine pølsehorn selv, det er langt billigere end at købe dem færdige, og bruger du groft mel i dejen og kvalitetspølser er de både sundere, mere mættende og langt mere velsmagende end noget, du kan købe færdigt. 

Ingredienser
50 g Gær
1 dl Mælk
1 dl A38 (Kan erstattes af ymer, yoghurt eller et lign. syrnet produkt.)
2 Æg
300 g Hvedemel
100 g Fuldkornshvedemel (Kan erstattes af grahamsmel, rugmel eller andre grove meltyper.)
1 tsk Salt
1 spsk Sukker
3⁄4 dl Olivenolie
8 Pølser (Vælg en pølse af god kvalitet)
  Ketchup
  Sesamfrø (til pynt)
Vejledning

Lun mælken i en gryde til den er fingervarm/lunken.

Rør gæren ud i mælk og tilsæt A38, olie, sukker og det ene æg. Rør det godt sammen og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.

Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med - brug gerne en røremaskine eller elpiskerens dejkroge. Dejen må ikke være for klistret, men skal være smidig og gerne let fugtig.

Stil dejen til hævning i en skål med et viskestykke over. Lad den hæve i cirka 1 time. 

Når dejen har hævet, rulles den ud på et melet bord og skæres i 24 trekanter. Smør trekanterne med ketchup. Del pølserne i tre og læg et stykke pølse på den brede ende. Rul dejen omkring, så du har et fint horn.

Lad pølsehornene hæve i 30 minutter, hvorefter de pensles med et sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.

Bag dem ved i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter.

 

Pølsehorn

Noter

Tip: hornene kan sagtens fryses, så bag en stor portion, når du alligevel er i gang. 

Om forfatteren
Profile picture for user Mette
Mette
Bio
Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker😊
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier