Pølsebrød

Pølsebrød

1 t, 20 min
45 min
8  stk.
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen

Alle kan lide en god hotdog🌭 og ikke uden grund!âś… Denne lille hapser indeholder nemlig den perfekte kombinationđź‘Ś af blødt, sprødt, salt, sødt og surt. 

Kvaliteten af de pølsebrød man kan købe, er dog ikke altid optimal, sĂĄ her kan man med fordel kaste sig ud i at bage sine egne. 

Disse pølsebrød er nemme at gĂĄ til, smager forrygende og er tilmed et mere fiberrigt og mættende alternativ til de købte af slagsen. 

SĂĄ prøv at kaste dig ud i at bage dine pølsebrød selv. Denne forholdsvis lille indsats kan løfte din hotdog til nye højder - prøv det!

 

Om opskriften
Beskrivelse

Alle kan lide en god hotdog, og ikke uden grund! Denne lille hapser indeholder nemlig den perfekte kombination af blødt, sprødt, salt, sødt og surt. 

Kvaliteten af de pølsebrød man kan købe, er dog ikke altid optimal, så her kan man med fordel kaste sig ud i at bage sine egne. 

Disse pølsebrød er nemme at gå til, smager forrygende og er tilmed et mere fiberrigt og mættende alternativ til de købte af slagsen. 

Så prøv at kaste dig ud i at bage dine pølsebrød selv. Denne forholdsvis lille indsats kan løfte din hotdog til nye højder - prøv det!

 

Ingredienser
25 g Gær
1 1⁄2 dl Vand (lunkent)
1 tsk Salt
1 spsk Sukker
1 tsk Olie
1 Æg
50 g Fuldkornshvedemel (el. andet groft mel)
250 g Hvedemel (+ lidt ekstra til æltning)
Vejledning

Udrør gæren i lunkent vand. 

Tilsæt salt, sukker, olie, æg og fuldkornshvedemel og rør sammen til en klistret masse. 

Tilsæt hvedemel, hold evt. lidt tilbage, og ælt til en blank og smidig dej. 

Lad dejen hæve tildækket, til den har dobbelt størrelse - ca. 1 time. 

Slå dejen ned og form den til 8 små pølsebrød. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen vokser til dobbelt størrelse under bagningen, så husk lidt afstand mellem brødene.

Pølsebrødene skal nu efterhæve ved damp i en slukket ovn. Sæt pladen i ovnen, stil et ildfast fad eller lignende i bunden af ovnen, hæld kogende vand fra elkedlen i fadet (ca. 1/2 l.) og luk ovnlågen. Lad brødene hæve i dampen i cirka 30 minutter - fyld evt. lidt ekstra kogende vand i fadet undervejs. 

Når brødene er færdighævede, tages pladen og fadet med vand ud af ovnen.

Tænd ovnen på 200 grader. 

Når ovnen er varm, sættes pladen med pølsebrødene ind, og brødene bages i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. 

Afkøles let på en bagerist inden de serveres.

Kilde

Opskriften er inspireret af Madenimitliv.dk.

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier