Pocheret pære (sous vide)

Pocheret pære (sous vide)

3 t
1 t
6  personer
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine

✅Lækker kombination af sødme, fedme, syrlighed og bitterhed i form af en pocheret pære, espresso-is og hvid chokoladesauce. ✅Den perfekte gæstedessert.

Om opskriften
Beskrivelse

Savner du tit inspiration til hvad du kan servere for gæster? Her er et vanvittig godt bud, hvor alt kan laves i forvejen ved hjælp af sous vide

Her har vi en lækker kombination af sødme, fedme, syrlighed og bitterhed i form af en pocheret pære, espresso-is og hvid chokoladesauce.

Vi har opskriften fra bogen: "Gæstemad med sous vide", hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:

"En dejlig voksendessert med afbalanceret bitterhed fra grape og kaffe og masser af sødme fra den hvide chokolade."
Ingredienser
Pocheret pære (sous vide)
4 Pærer
3 dl Grapejuice
6 spsk Sukker
Espressois (sous vide)
4 Æggeblommer
100 g Sukker
3 dl Mælk (skummet)
1⁄2 dl Espresso
2 dl Piskefløde
1 knsp Salt
Hvid chokoladesovs (sous vide)
300 g Hvid chokolade
2 1⁄2 dl Fløde
Vejledning

Pocheret pære (sous vide)

Pære pocheret i grape sikrer, at pæren kommer til sin ret med både sødme, syre og bitterhed:

Skær pærerne i kvarte, og fjern kernehusene, men undlad at skrælle dem.

Bland grapesaft og sukker, og vakuumpak det med de kvarte pærer.

Tilbered i 1 time ved 85 °C sous vide

Afkøl.

 

Espressois (sous vide)

Fed, cremet flødeis med en bitterhed fra espressoen, som klæder bitterheden i den grape-pocherede pære:

Pisk æggeblommer og sukker.

Tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk dem sammen.

Vakuumpak væsken, og tilbered i 45 minutter ved 84 °C sous vide

Afkøl.

Frys ismassen i en ismaskine.

Har du ikke en ismaskine, skal du med jævne mellemrum under indfrysningen røre i massen for at undgå iskrystaller.
 

Hvid chokoladesovs (sous vide)

Flydende sødme til at fuldende desserten:

Riv den hvide chokolade, og bland den med fløden.

Vakuumpak, og tilbered ved 60 °C sous vide i 15 minutter.

Massér posen for at samle sovsen, og afkøl.

 

Klar, parat, spis

Pærerne kan laves færdige flere dage i forvejen og opbevares i køleskabet.

Isen kan laves færdig lang tid i forvejen, men har dog den flotteste konsistens, hvis den kommer direkte fra ismaskinen.

Den hvide chokoladesovs kan laves færdig flere dage i forvejen og opbevares i køleskabet.

Tag pærerne ud af posen, og si væsken fra.

Portionsanret med to kvarte pærer, en god kugle is og godt med hvid chokoladesovs.

Kilde

Gæstemad med sous vide

Bogen kan købes her.

Om forfatteren
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Bio
Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
15 min
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier