Pocheret pære

Pocheret pære

5 min
25 min
4  personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Pocheret pære på en nem og enkel måde. ✅En klassisk og flot dessert! ✅Prøv den næste gang du får gæster. ✅Serveret med creme anglaise og lækker crumble.
Om opskriften
Beskrivelse

Pocherede pærer er en skøn klassiker i dessertgenren. Pærerne absorberer sødmen fra sukkerlagen og bliver perfekt møre!

De serveres som regel som "Pære Belle Helene", der er en fransk dessert med vaniljeis og chokoladesauce. Det er en flot servering, fordi pærerne fremstår hele, selvom kernehuset faktisk er fjernet. Jeg anrettede mine pocherede pærer med en creme anglaise (der godt nok blev lige til den tykke side) og en crumble lavet af mørdej.

Pocheret pære

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilke pærer, du bruger til pocherede pærer. Du skal vælge nogle, der hverken er umodne eller overmodne - men et sted lige imellem. Dvs. modne, men til den fastere side. Er de for modne, bliver de smattede, og er de ikke modne nok, bliver de ikke ordentligt tilberedt. 

Pærerne kan både serveres lune og helt afkølede. Jeg lod mine køle af i en times tid inden servering, men du kan også opbevare dem på køl i sukkerlagen til næste dag, hvis de skal være helt kolde.

Ingredienser
Pochering
4 Pærer (ikke bløde - ca. 350 gr.)
1 Vaniljestang
500 g Vand
3 1⁄3 dl Sukker
Vejledning
  1. Først skal kernehuset fjernes fra pærerne. Det gør du nemt med en lille skarp kniv. Start fra bunden af, fjern blomsten og derefter kernehuset. Pærerne skal kunne stå oprejst, så skær dem lidt til i bundne, hvis de "tipper" eller er lidt vakkelvorne.

  2. Skræl dernæst pærerne.

  3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

  4. Bring vandet i kog med sukker og vaniljekorn.

  5. Kom pærerne i vandet, når det koger. Lad dem koge under låg, indtil de er møre. Det tager cirka 20-25 minutter, men hold øje med dem. Du kan evt. lægge en lille tallerken eller en underkop ovenpå pærerne for at holde dem nede i lagen.

  6. Tag gryden af varmen og lad pærerne ligge i sukkerlagen, mens de køler af i cirka en time.

  7. Servér med en lækker crumble samt creme anglaise, vaniljeis eller råcreme. Spis den evt. med både en dessertgaffel og en ske - brug gaflen til at holde pæren fast, og skeen til at "skære" pæren i stykker med. God appetit!

Pocheret pære

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
1 t
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier