ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pocheret æble

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 16. september 2020

Når man leger med teknikker hjemme i køkkenet, så synes jeg også det er sjovt at prøve nye ting.

Vi elsker pæretærte herhjemme, men i stedet for at købe de sukkersyltede pærer, så synes jeg, at jeg nu har ramt plet i at pochere pærer selv.

Det fik mig til at tænke, om man kan gøre det samme med æbler, og jeg kan allerede nu afsløre, at svaret er “Ja, det kan man!”.


Antal: 4 personer

Pocheret æble

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 4 stk. Æbler
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 0.5 liter Vand
  • 300 gram Sukker

Sådan gør du

    1. Fjern først kernehuset fra æblerne. Det er vigtigt, at æblerne forbliver hele, så brug en lille skarp kniv til først at fjerne blomsten og herfra "arbejde" dig ind i æblet for at fjerne kernehuset.
    2. Skræl æblerne.
    3. Flæk vaniljestangen og skrab indmaden ud.
    4. Hæld vandet i en gryde og bring det i kog med indmaden fra vaniljestangen samt sukker.
    5. Når vandet koger, kommes æblerne i gryden. Læg gerne en lille sidetallerken/underkop ovenpå æblerne for at holde dem nede, hvis det er nødvendigt. Sæt låg på gryden.
    6. Lad æblerne koge møre - det tager 5 minutters tid, men husk at holde øje med dem.
    7. Tag herefter gryden af varmen og lad æblerne ligge og trække i lagen, imens den køler af. Det tager cirka 1 time.
    8. Servér eksempelvis de pocherede æbler som her med mørdejscrumble og en tyk creme anglaise. Du kan også udskifte creme anglaise med råcreme eller vaniljeis - mums! Velbekomme.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.