Pluma

Pluma med artiskok

5 min
30 min
4  personer
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Har du aldrig smagt Pluma før, så kan du godt glæde dig! Pluma er Sortfodsgrisens svar på den mest velhængte steak. Smagen er dyb, intens og ren.
Om opskriften
Beskrivelse

Har du aldrig smagt Pluma før, så kan du godt glæde dig! Pluma er Sortfodsgrisens svar på den mest velhængte steak. Smagen er dyb, intens og ren. En smag, som du kun kan opnå, når dyr har levet i deres naturlige element og spist det, moderjord havde planlagt, at de skulle spise.
Dette stykke fedtmarmorerede kød sparker enhver ribeye, du nogensinde har smagt, fuldstændigt af banen!

Vi er her på siden så privilegeret at nogle af landets bedste madpersonligheder udgiver en opskrift hos os her på Gastrofun.dk. Denne opskrift kommer fra en af landets bedste kokke, nemlig Thomas Rode fra Rigtigmad.dk. 

Thomas har sammen med to venner skabt madklubben Rigtigmad.dk, der giver dig adgang til nogle af Danmarks bedste fødevarer.

Læs meget mere om Rigtigmad.dk her.
 

Ingredienser
1 pk Pluma (Pluma af spansk sortfodsgris)
1 Citron (Økologisk)
6 Artiskokker (Store)
2 Salatløg (Pillede og høvlet tyndt på et mandolinjern)
2 fed Hvidløg (Pillede og fint snittet )
1 pk Stilktomater (Halverede. Små stilk tomater, meget modne.)
4 Tomater (Skåret i både og befriet for kernerne )
2 pk Babyspinat (Skyllet og slynget omhyggeligt )
1 Rosmarin (Frisk, rosmarinkvist)
1⁄2 Chili (Rød. Befriet for stilk og kerner og hakket fint)
  Olivenolie (Koldpresset jomfruolivenolie)
  Havsalt
  Peber (Friskkværnet, sort)
Vejledning

1. Fyld en stor gryde med vand, lidt salt og saften af en citron. Bræk herefter stokken af dine artiskokker og skær halvdelen af de øverste blade af. Kog dem i 8-10 minutter og lad dem gerne køle lidt af i lagen. Pluk herefter bladene af og fjern "skægget" ved hjælp af en ske. Til sidst skæres bundene i sjettedele.


2. Læg dine salatløg i en skål med iskoldt vand. 


3. Kom herefter olivenolie i en tykbundet kasserolle og steg dine hvidløg gyldne. Hæld resten af olien i kasserollen og lad hvidløgene simre videre i 7-10 minutter (ved lav varme, så det ikke koger). 


4. Krydr kødet med salt, peber, rosmarinblade og chili og steg det 3-4 minutter på hver side på en glohed pande. Lad det hvile på en rist og gem fedtet. 


5. Sauter artiskokbundene sammen med tomater i et par minutter og vend så hvidløgsolien og spinatbladene i. Smag til med en god salt og friskkværnet peber. 


6. Brug herefter en stavblender til at emulgere og blende saucen. Si den bagefter over i en serveringsskål. Smag til med salt og peber og muligvis også lidt citronsaft.


7. Anret grøntsagerne på et varmt fad. Vend hurtigt kødet på panden igen, flæk det på langs og anret sammen med grøntsagerne. Server med saucen. 

Noter

Ikke mange tør at give sig i kast med artiskokker i deres madlavning, men fremgangsmåden i denne opskrift er ret nem at gå til. Faktisk kan du se videoen med Thomas Rodes tip til Artiskokker på @Rigtigmad.dk's instagramside.

Om forfatteren
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Bio
Indlægget er ikke skrevet af redaktionen selv, men forfatteren bag har skrevet indlægget efter aftale med os. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du er interesseret i at skrive til os.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier

Kommentarer