Pizzadej med fordej - fuldkorn

Pizzadej med fordej - fuldkorn

13 t, 30 min
6 min
4  Personer
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Der er ingen tvivl om, at surdejsbrød er det bedste, men det kræver også tid og opmærksomhed. Hvis man gerne vil bage lækkert brød alligevel, så er det næstbedste en fordej eller poolish.
Om opskriften
Beskrivelse

Der er ingen tvivl om, at surdejsbrød er det bedste, men det kræver også tid og opmærksomhed.

 

Hvis man gerne vil bage lækkert brød alligevel, så er det næstbedste en fordej eller poolish.

 

Her er en opskrift på pizzadej lavet med fordej og med en lille smule fuldkorn, der giver brødet mere dybde og en lækker krumme.

 

Det er vigtigt med en hvedemeltype, som har et højt indhold af gluten. Gå derfor efter Manitoba, Tipo 00 el.lign. 


Redaktion: Se vores opskrift på pizzadej her.

Ingredienser
Fordej
6 g Gær
1 spsk Honning
300 g Vand
300 g Hvedemel
Pizzadej
100 g Vand
200 g Fuldkornshvedemel
200 g Tipo 00
180 g Hvedemel
30 g Rugmel
18 g Salt
Vejledning

Fordejen

Rør vand, gær og honning sammen til gæren er opløst.

Tilsæt mel og rør sammen.

Lad fordejen stå på køkkenbordet 10-12 timer.

 

Pizzadejen

Bland fordej og vand.

Tilsæt melet og rør det sammen – bare lige nok til, at det ligner dej.

Lad det stå i 30-60 min. med film over (autolyse).

Tilsæt salt og ælt på maskine – 7 min. på laveste hastighed og 3-4 min. på højeste hastighed.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, ælt den ganske kort og skær den ud i  4-6 lige store dele.

Spænd hver del op og stil dem til hævning på en meldrysset plade med film over.

Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, så tænd ovnen på MAX.

Rul dejen ud til en pizza og fyld den.

Bag 4-8 min alt efter ovnens max temperatur.

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier