Pizza med skinke og trøffelpesto

Pizza med skinke og trøffelpesto

2 t, 10 min
4 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Denne pizza🍕 er den ultimative kombination af luksus og sender tankerne imod de varme himmelstrøg og sommeraftener i Italien.✅

En af de ting der giver en perfekt lækker, tynd og sprød pizza er høj varme (vi får hjælp af et bagestål) samt begrænset fyld ovenpå.

Om opskriften
Beskrivelse

Denne pizza er den ultimative kombination af luksus og sender tankerne imod de varme himmelstrøg og sommeraftener i Italien.

En af de ting der giver en perfekt lækker, tynd og sprød pizza er høj varme (vi får hjælp af et bagestål) samt begrænset fyld ovenpå.

Ingredienser
3 dl Vand (Lunkent)
1⁄2 pk Tørgær (Eller 25 gram (1/2 pakke) almindeligt gær)
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
2 spsk Olie
300 g Tipo 00
  Passata (Hakkede tomater kan ogsĂĄ bruges)
  Serranoskinke
  Pesto (Grøn pesto med trøffel)
  Mozarella (Bøf)
  Parmesan (Revet. Kan erstattes af revet mozarella)
Vejledning

Pizzadej

Jeg bruger altid en røremaskine til at lave min pizzadej:

Start med at hælde vand, sukker, salt, olie og gær op i røreskålen og sæt dejkrogen på bagefter.

Rør det godt rundt og kom lidt mel i under høj hastighed.

Bliv ved med at hælde mel i dejen indtil at den slupper skålens sider. Så er den færdigæltet.

Drys mel på køkkenbordet og ælt den sammen til en meget stram kugle.

Pensl din skål med olie og læg dejen tilbage deri. 

Dæk skålen med en badehætte eller viskestykke og lad den hæve indtil den skal bruges. Det kan være alt fra 1-4 timer.

 

Pizza

Tænd ovnen inden du begynder med at lave pizzaerne klar.

Vi bager altid vores pizzaer på et bagestål, det hjælper os med at få en så høj temperatur som overhoved mulig på vores pizza i vores almindelige ovn.

Tag herefter dejen ud af skĂĄlen og del den i 4 dele.

Rul hver af de 4 dele meget tynd ud og placer dem pĂĄ bagepapir.

Pizzaerne skal bare have det ønskede fyld på og i ovnen.

Vi laver aldrig tomatsauce, vi tager "bare" passata direkte fra glasset og smører på vores pizzaer:

Pizza

Herefter klatter med grøn pesto.

På et besøg i Salling Super fandt vi denne grønne pesto med trøffelsmag som vi brugte disse pizzaer:
Pizza

Herefter lægges skinken og osten på.

Pizza

Bag dem ved 275/300 grader varmluft på et bagestål i 4 minutter. 

Pizza

Server straks og du fĂĄr perfekte pizzaer hver gang.

Noter

Bagestålet kan købes her.



Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.


Sociale medier