Pizza med ricotta

Pizza med ricotta

1 t, 10 min
20 min
4  personer
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen

✅Vanvittigt god pizza! ✅En smagseksplosion af fyld på en tynd, sprød bund. ✅Bunden er smurt med ricottacreme og ovenpå har jeg sprød, let salt parmaskinke, bagte tomater og cremet feta. ✅Med kombinationen af spinat og soltørrede tomater får du den helt rigtige umami smag.

Om opskriften
Beskrivelse

Okay, den her pizza smager vanvittigt godt!

Vi snakker en smagseksplosion af fyld oven på en tynd, sprød bund. Bunden er smurt med ricottacreme og ovenpå har jeg sprød, let salt parmaskinke, bagte tomater og cremet feta.. i kombination med spinat og soltørrede tomater, får du den helt rigtige umami smag. Jeg er pjattet med den!

Bunden er nem at lave og giver en blød og fin dej, der er nem at arbejde med. Brug den som basisopskrift og top med dit eget fyld,

Meeen prøv li det her mix først, ikk? Du vil ikke fortryde 😍

Pizzadejen giver 2 bunde, hvilket er nok til 4 personer.

Tip! Undlad skinken og du har en skøn vegetarpizza 😊

Ingredienser
Pizzabunde (2 stk.)
20 g Gær
2 dl Vand (lunkent)
1 spsk Olie
1⁄2 tsk Sukker
1⁄2 tsk Salt
50 g Sigtemel (eller andet fuldkornshvedemel)
275 g Manitobamel (eller tipo 00 mel)
Ricottacreme
200 g Ricotta
1 fed Hvidløg (knust)
1 spsk Olivenolie
  Salt og peber (lidt)
Pizzafyld
  Frisk spinat (2 håndfulde)
2 pk Parmaskinke (cirka 150 gram i alt)
10 Cherrytomater
100 g Soltørrede tomater
150 g Feta
  Salt og peber
  Oregano
25 g Pinjekerner
Vejledning

Smuldr gæren og rør den ud i vandet.

Rør olie, sukker og salt i.

Tilsæt de 2 typer mel og ælt dejen godt, fx i røremaskine el. med dejkroge på håndmixeren.

Form dejen til en kugle og lad den hæve en time ved stuetemperatur i en oliesmurt skål.

Del dejen i to og rul 2 bunde ud med kagerulle på et meldrysset bord.

Bundene skal være 4-5 mm tykke.

Put bundene på hver sin bageplade.

Rør alle ingredienserne sammen og smør det på bundene.

Skyl spinaten og steg den 2-3 minutter i lidt olivenolie.

Fordel spinaten på bundene.

Fordel skinken på de to bunde.

Halver cherrytomaterne og skær de soltørrede tomater i mindre stykker, fordel begge dele på pizzaerne.

Drys med smuldret feta og krydr med salt, peber og oregano.

Bag 10 min ved 230 grader, 1 pizza ad gangen.

Drys pinjekerner over pizzaerne og bag 5 min mere. Færdig - server og nyd 🤗

Noter


Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier