Pil selv rejer

Pil selv rejer
Underrubrik
Serveret med grydebrød og hjemmerørt mayo
Sidst ændret:
Mandag den 28. december, 2020 - 12:26
Beskrivelse

Pil-selv søkogte rejer: Så er det (svensk) sommer!

Hvad er det, der gør søkogte rejer til noget særligt? Søkogte rejer er en af yndlingsspiserne blandt svenskerne. Som navnet indikerer, koges rejerne i saltlage ombord på rejetrawlerne. Dette sker straks efter fangsten.

Pil-selv rejer hænger uløseligt sammen med sol og sommer. Jeg købte de søkogte rejer hos den lokale fiskehandler, og når rejerne skal pilles, bliver det altid til et hyggeprojekt, som vi går sammen om herhjemme :-)

Det skønne ved disse rejer er, at de, grundet deres store smag, kan indgå i de mest simple retter med meget få ingredienser - og alligevel smage så englene synger!

Her blev de serveret med grydebrød og hjemmerørt trøffelmayo - og intet andet. Normalt bruger jeg sennep i min mayo, men undlod det her, da jeg ikke ville overdøve trøffelsmagen.

Denne opskrift gør det fint som enten forret eller en hovedret, når det skal være lidt lettere.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
0 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Rejer (Søkogte og med skal. Mængde efter behov)
  Opskriftsgruppe (Trøffelmayo)
1 tsk Salt
1⁄2 dl Trøffelolie (Olivenolie tilsat rigtig trøffel og ikke essens)
  Hvid peber (Efter smag)
  Flagesalt (Efter smag)
  Citronsaft (Efter smag)
Vejledning

Søkogte rejer

Læg rejerne i en sigte og skyl dem under vandhanen.

Start med et vride hovedet af rejen.

Kassér hovedet.

Derefter fjernes skallen fra kroppen: Rejen har to "sæt"/rækker af ben. Hold med den ene hånd om halen. Med den anden hånd tager du fat om den ene række af ben og river benene om mod ryggen og ned igen mod den modsatte række af ben i en glidende, cirkulær bevægelse. Herefter er halen lige til at glide af kroppen. Se evt. fremgangsmetoden i videoen herunder.

 

Hjemmerørt trøffelmayo

Sørg for at alle ingredienser er omtrent samme temperatur: Tag ingredienserne ud af køleskabet i god tid og mål dem af.

Pisk æggeblommen sej sammen med salt.

Tilsæt. hvidvinseddike under piskning.

Tilsæt dernæst olien, indtil mayoen har den ønskede tykkelse.

Smag til med hvid peber, flagesalt og citronsaft.

 

Ristet grydebrød

Her brugte jeg grydebrødet fra denne opskrift.

Rist brødet på den ene side.

Smør den ristede side med trøffelmayo.

Placér de pillede rejer herpå.

Rejerne kan fordeles på alle fire skiver brød, men jeg foretrækker mange rejer på en skive - derfor ristede jeg to skiver per person, men serverede kun én rejemad til os hver.

Den anden skive blev også smurt med trøffelmayo, men blev i stedet serveret med varmrøget laks ovenpå.

Rejer og varmrøget laks

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier