Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich

2 t
20 min
1  sandwich
JPriceDK
Den klassiske sandwich fra Philadelphia - i denne version med ribeye, løg, peberfrugt og cheese whizz - amerikansk smelteost på steroider - og hele molevitten serveret i en hjemmebagt "hoagie bun". 
Om opskriften
Beskrivelse

Philly cheese steak....en klassiker fra det amerikanske comfort kitchen.

Den klassiske sandwich fra Philadelphia - i denne version med ribeye, løg, peberfrugt og cheese whizz - amerikansk smelteost på steroider - og hele molevitten serveret i en hjemmebagt "hoagie bun". 

Ingredienser
Philly cheese steak sandwich
150 g Ribeye (marmoreret oksefilet fra det øverste stykke)
1 Løg (lille)
1⁄2 Peberfrugt (grøn)
  Olivenolie
  Ostesauce (hjemmelavet cheez whiz)
  Salt og peber
  Brød (en lille portions baguette - eller en hoagie roll)
Hjemmelavet Cheez Wizz
120 g Cheddar ost (stærk, i tern)
50 g Flødeost (neutral)
1 tsk Sukker
1 tsk Sennepspulver (Engelsk)
1 knsp Hvidløgspulver
1 knsp Løgpulver
1 tsk Maizena (rørt ud i lidt vand)
125 ml Sødmælk
  Gurkemeje (lidt, hvis du vil give din cheez wizz den helt rigtige gyldne farve)
Hoagie buns
7 g Tørgær
400 g Mel (evt. lidt mere)
2 spsk Sukker
2 tsk Salt
3 dl Vand (lunt)
60 g Smør (blødt)
1 Æg (til pensling)
Vejledning

Sandwich

Løg og grøn peberfrugt hakkes og steges let gyldent i olivenolie.

Kødet skæres i ganske tynde skiver.

Tag løg og peber af panden, skru op for varmen, tilsæt lidt ekstra olivenolie og steg kødet til det får lidt farve, men det må ikke blive tørt.

Smag til med salt og peber. 

Lun brødet i ovnen.

Flæk brødet (som et pølsebrød) og kom kødet på, derpå de bløde løg.

Kom masser af lun cheez whiz på.

Og guf løs!

 

Hjemmelavet Cheez Wizz

Varm mælken op i en gryde.

Kom de øvrige ingredienser i en blender og kør til alt er blandet.

Tilsæt den varme mælk lidt ad gangen.

Hold ostecremen lun i en gryde over vandbad.

 

Hoagie buns

I røremaskinens skål opløses gæren i 1 dl. af vandet sammen med et nip sukker.

Lad det stå i 15 minutter til der begynder at forme sig bobler i overfladen.

Kom derpå mel, sukker, salt og resten af vandet i røreskålen og kør dejen med dejkrog i 20 minutter ved lav hastighed.

Dejen skal lige slippe skålen, så tilsæt evt. lidt mere mel undervejs.

Tilsæt så det bløde smør og kør i endnu i nogle minutter til smørret er helt inkorporeret.

Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve 1 time.

Slå derpå dejen ned og del den i 6 stykker.

Rul stykkerne ud til rektangler ca. 15x10.

Rul dem sammen på den lange led og knib sammenføjningen sammen.

Læg dem med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir på bagepladen.

Dæk dem med et fugtigt viskestykke og lad den efterhæve 1/2 time.

Så giver man hvert brød 3 små skrå snit, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og bages på 190 grader 15-20 minutter.

Lad dem køle af på en bagerist inden videre brug.

Kilde

Følg mig på Youtube her og Instagram her.

Om forfatteren
JPriceDK
Bio
James Price, komponist, kapelmester og madentusiast
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier