Persilleolie

Persilleolie

30 min
  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Grønne olier er altid et stort hit. ✅ Denne opskrift er fyldt med frisk, bredbladet persille og lidt friske timianstængler. ✅ Olien kan bruges til en grøn mayonnaise, til dressinger eller oven på en suppe/pure/bisque.
Om opskriften
Beskrivelse

Grønne olier er altid et stort hit. Denne opskrift er fyldt med frisk, bredbladet persille og lidt friske timianstængler. Olien kan bruges til en grøn mayonnaise, til dressinger eller oven på en suppe/pure/bisque. 

Ingredienser
1 bdt Bredbladet persille (Frisk)
10 Timian (Frisk. Stængler)
1 dl Olie (Smagsneutral)
Vejledning

Start med lynhurtigt at skolde krydderurterne, vi bruger vores kogende vandhane til det.

Tør dem godt af inden de skal bruges.

Lun olien op i en gryde indtil du når en temperatur på 65 grader.

Tag gryden af varmen og tilsæt persillen og timian.

Lad det trække i 5-10 minutter.

Hæld det hele i en høj og smal skål eller en kande.

Stavblend olieblandingen i et par minutter og hæld det igennem en sigte med et fugtigt stofble/kaffefilter. 

Noter

Hæld f.eks. olien oven på en ærtesuppe.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier