Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Perlespeltsalat med kyllinge krebinetter

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

22. oktober 2022
Farverigt, sundt og lækkert – det er lige hvad du får i denne menu; en smagfuld perlespeltsalat med sprøde, møre og sunde kyllingekrebinetter – serveret med en friskrørt guacamole – simpelt og godt.
Perlespeltsalat med kyllinge krebinetter

Opskrift på perlespeltsalat med kyllinge krebinetter

Farverigt, sundt og lækkert – det er lige hvad du får i denne menu; en smagfuld perlespeltsalat med sprøde, møre og sunde kyllingekrebinetter – serveret med en friskrørt guacamole – simpelt og godt.

Jeg har puttet gulerødder og squash i farsen til krebinetterne og så er de paneret i pankorasp og krydderier – det gir møre krebinetter med en super sprød “skorpe” og masser af smag.

Salaten er vendt i en super god dressing, der lige sætter prikken over i’et på måltidet og gucamolen tilføjer cremet lækkerhed.

Denne ret er god som aftensmad, men gør det også godt i madpakken, da både salat og krebinetter smager skønt kolde også.


Perlespeltsalat med kyllinge krebinetter
Antal: 4 personer

Perlespeltsalat med kyllinge krebinetter

Farverigt, sundt og lækkert – det er lige hvad du får i denne menu; en smagfuld perlespeltsalat med sprøde, møre og sunde kyllingekrebinetter – serveret med en friskrørt guacamole – simpelt og godt.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

Perlespelt

  • 2 deciliter Perlespelt
  • 2 stk. Tomater skåret i tern
  • 1 stk. Rød peberfrugt skåret i tern
  • 100 gram Majs
  • 1/2 stk. Agurk skåret i tern
  • 1 deciliter Krydderurter hakkede, fx persille, basilikum el. mynte
  • 125 gram Feta

Dressing til salat

  • 1/2 deciliter Olivenolie
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1 fed Hvidløg knust
  • 1 tsk. Frisk ingefær revet
  • 1/4 tsk. Chilipulver
  • 1 spsk. Honning flydende
  • Salt og Peber lidt

Kyllingekrebinetter

  • 450 gram Hakket Kylling
  • 1 stk. Æg
  • 1 deciliter Havregryn
  • 1/2 tsk. Peber
  • 1/2 stk. Squash revet
  • 1 stor Gulerod revet
  • 1 tsk. Salt gerne hvidløgssalt

Panering til krebinetter

  • 1 stk. Æg
  • 1,5 deciliter Panko Rasp
  • 2 tsk. Groft salt
  • 1/2 tsk. Peber
  • 1 tsk. Timian tørret

Guacamole

  • 2 stk. Avocado modne
  • 1,5 spsk. Creme fraiche
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1 fed Hvidløg
  • Salt og Peber

Sådan gør du

Perlespeltsalat + dressing

  • Kog perlespelten efter anvisninger på pakken – dræn den og lad den køle.
  • Rør alle ingredienser til dressingen sammen og vend i perlespelten. Vend også grøntsager, krydderurter og feta i.

Kyllingekrebinetter

  • Rør alle ingredienser til farsen sammen.
  • Pisk ægget til paneringen sammen i en dyb tallerken.
  • Bland rasp, salt, peber og timian i en anden dyb tallerken.
  • Form små krebinetter af farsen og vend dem først i ægget og derefter i raspblandingen. Steg dem på en pande i smør.

Guacamole

  • Blend alle ingredienser sammen til en fin jævn guacemole. Smag til med salt og peber.
  • Servér

Noter

Perlespeltsalat med kyllinge krebinetter