
Opskrift på perlespeltsalat med kyllinge krebinetter
Farverigt, sundt og lækkert – det er lige hvad du får i denne menu; en smagfuld perlespeltsalat med sprøde, møre og sunde kyllingekrebinetter – serveret med en friskrørt guacamole – simpelt og godt.
Jeg har puttet gulerødder og squash i farsen til krebinetterne og så er de paneret i pankorasp og krydderier – det gir møre krebinetter med en super sprød “skorpe” og masser af smag.
Salaten er vendt i en super god dressing, der lige sætter prikken over i’et på måltidet og gucamolen tilføjer cremet lækkerhed.
Denne ret er god som aftensmad, men gør det også godt i madpakken, da både salat og krebinetter smager skønt kolde også.

Perlespeltsalat med kyllinge krebinetter
Ingredienser
Perlespelt
- 2 deciliter Perlespelt
- 2 stk. Tomater skåret i tern
- 1 stk. Rød peberfrugt skåret i tern
- 100 gram Majs
- 1/2 stk. Agurk skåret i tern
- 1 deciliter Krydderurter hakkede, fx persille, basilikum el. mynte
- 125 gram Feta
Dressing til salat
- 1/2 deciliter Olivenolie
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 fed Hvidløg knust
- 1 tsk. Frisk ingefær revet
- 1/4 tsk. Chilipulver
- 1 spsk. Honning flydende
- Salt og Peber lidt
Kyllingekrebinetter
- 450 gram Hakket Kylling
- 1 stk. Æg
- 1 deciliter Havregryn
- 1/2 tsk. Peber
- 1/2 stk. Squash revet
- 1 stor Gulerod revet
- 1 tsk. Salt gerne hvidløgssalt
Panering til krebinetter
- 1 stk. Æg
- 1,5 deciliter Panko Rasp
- 2 tsk. Groft salt
- 1/2 tsk. Peber
- 1 tsk. Timian tørret
Guacamole
- 2 stk. Avocado modne
- 1,5 spsk. Creme fraiche
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 fed Hvidløg
- Salt og Peber
Sådan gør du
Perlespeltsalat + dressing
- Kog perlespelten efter anvisninger på pakken – dræn den og lad den køle.
- Rør alle ingredienser til dressingen sammen og vend i perlespelten. Vend også grøntsager, krydderurter og feta i.
Kyllingekrebinetter
- Rør alle ingredienser til farsen sammen.
- Pisk ægget til paneringen sammen i en dyb tallerken.
- Bland rasp, salt, peber og timian i en anden dyb tallerken.
- Form små krebinetter af farsen og vend dem først i ægget og derefter i raspblandingen. Steg dem på en pande i smør.
Guacamole
- Blend alle ingredienser sammen til en fin jævn guacemole. Smag til med salt og peber.
- Servér
Noter
