Penne carbonara

Penne carbonara

5 min
15 min
2  Portioner
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion

Der findes et utal af variationer over denne ret. 🍝 I den originale bruges ikke løg og hvidvin, men jeg elsker løg, og hvidvin bruger jeg til at koge panden af med. 👩‍🍳🍝

Ellers er det en helt traditionel Carbonara med æg, ost og bacon. Det er en dejlig nem og lynhurtig hverdagsret, der er god hvis man er kommet sent hjem fra arbejdet.

Den tid det tager for pastaen at koge, passer cirka med den tid resten af ingredienserne tager at forberede. Det er super lækker italiensk mad på 10-15 min!

Om opskriften
Beskrivelse

Der findes et utal af variationer over denne ret. I den originale bruges ikke løg og hvidvin, men jeg elsker løg, og hvidvin bruger jeg til at koge panden af med.

Ellers er det en helt traditionel Carbonara med æg, ost og bacon. Det er en dejlig nem og lynhurtig hverdagsret, der er god hvis man er kommet sent hjem fra arbejdet.

Den tid det tager for pastaen at koge, passer cirka med den tid resten af ingredienserne tager at forberede. Det er super lækker italiensk mad på 10-15 min!

Ingredienser
250 g Pasta (Jeg brugte Pasta Penne til denne ret)
1 Løg
4 Æg
200 g Bacon
100 g Parmesan (eller Pecorino (kan også være begge dele))
2 spsk Hvidvin
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Sæt dine pastaer over i rigeligt saltet vand og kog dem efter pakkens anvisninger - måske lige 1 minut kortere end hvad den siger.

Skær din bacon i mindre stykker og steg den på en tør sauterpande.

Når de er næsten færdige, skal de tages op og steg et finsnittet løg i baconets fedt på panden.

Når løget har fået en smule farve tilsættes bacon og hvidvin. Lad det koge ind i et par minutter.

Kom dit æg, parmesan, salt og peber i en skål og pisk det godt sammen.

Hæld vandet fra det færdigkogte pasta, men behold 1/2-1 dl af væsken i gryden. Stivelsen i vandet er med til at tykne og binde saucen sammen.

Hæld pastaen, pastavandet og "æggesaucen" i panden og vend det forsigtigt rundt.

Sluk blusset og lad det tykne en smule.

Server med et godt stykke brød til.

Penne carbonara

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier