Pebersauce

Pebersauce

15 min
45 min
4  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

En fantastisk sauce, der hverken kræver mærkelige og dyre ingredienser eller oceaner af tid i køkkenet. 🤤

Kombinationen af varmen fra peberkorn, sødmen fra alkohol og umamismag fra kødafpuds giver en perfekt sauce, der indeholder alle smage. 

Om opskriften
Beskrivelse

En fantastisk sauce, der hverken kræver mærkelige og dyre ingredienser eller oceaner af tid i køkkenet.

Kombinationen af varmen fra peberkorn, sødmen fra alkohol og umamismag fra kødafpuds giver en perfekt sauce, der indeholder alle smage. 

Server saucen til en god bøf og hør englene synge!   

Ingredienser
1 Løg
1 fed Hvidløg
2 tsk Peber (Grønne Madagaskar peberkorn)
5 g Smør (til stegning)
1 tsk Olie (Smagsneutral)
  Afpuds (Fra dryaged kød. Kan erstattes af 3 dl oksefond)
1⁄2 dl Alkohol (Cognac, rom eller whisky)
2 dl Rødvin
1 Rosmarin (1 kvist)
3 dl Vand
1 tsk Gastrik (Kan erstattes af sukker og eddike)
1 dl Fløde
  Krydderier (Salt og peber)
2 tsk Peber (Grønne Madagskar peberkorn)
Vejledning

Varm smør og olie op i en gryde.

Hak dine løg, hvidløg og 2 tsk. hakkede madagascarpeberkorn kommes i gryden og sauteres et par minutter. Det skal være blødt, men må ikke brune.

Tilsæt afpuds fra kødet samt cognac, rom eller whisky.

Sluk for emhætten, sæt ild til alkohollen og flamber. Vær forsigtig!

Tilsæt rosmarinkvisten, vand og rødvin og lad saucen koge i minimum 30 minutter, gerne længere. 

Pebersauce

Pebersauce

Tag gryden af varmen og si indholdet - kom evt. nogle af løgene tilbage i gryden, da de giver god smag og konsistens til saucen. 

Tilsæt fløden og lad det koge ind i et par minutter mere.

Smag saucen til med gastrik, salt og peber.

Vend til sidst to tsk. hele, grønne madagascarpeberkorn i saucen.  

Pebersauce

Noter

Har du ikke afpuds fra kød, så erstat vandet i saucen med oksefond. 

Gastrik kan erstattes af sukker og eddike. 

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier