Pasta pomodoro (pasta med tomatsovs)

Pasta pomodoro (pasta med tomatsovs)

10 min
40 min
4  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker vegetaropskrift på en pasta med tomatsauce. Retten har masser af dybde og du savner ikke kødet.

Det her er ikke en ægte og autentisk udgave. Jeg foretrækker at bruge andre flere slags grøntsager/rodfrugter i min tomatsauce, men det bliver den bestemt ikke dårligere af (synes jeg).

Derudover blender jeg saucen, på den måde kan jeg lettere for ungerne til at spise det hele.

 

Pasta pomodoro (pasta med tomatsovs)

Ingredienser
500 g Pasta (helst fettucine - men spaghetti og linguini kan sagtens bruges)
  Salt
Tomatsauce
400 g Tomater (cirka mængde)
2 Bladselleristængler
150 g Gulerødder (cirka mængde)
2 Peberfrugt
2 fed Hvidløg
2 Løg
1 spsk Tomatpure
10 Peberkorn
4 spsk Olivenolie
  Salt og peber
1 tsk Sukker
1 tsk Citronsaft
1⁄2 tsk Balsamico (kan erstattes af andre eddiker)
  Krydderier (tørret chili, røget paprika, cayennepeber og løgpulver)
  Ansjosfileter (kan udelades og erstattes af mere salt)
  Basilikumblade
Vejledning

Sauce

Jeg foretrækker at tilberede mine grøntsager i ovnen, men du kan sagtens gøre det på komfuret.

Skræl hvidløg, løg, gulerødderne og blegselleri. Skær toppen af dem, peberfrugterne og tomaterne.

Skær det hele i store stykker og kom det i et ildfast fad sammen med peberkornene.

Kom bare hvidløgene i med skræl på.

Kom tomatpure på toppen og stænk olivenolie ud over det hele.

Sæt det i ovnen ved 225 grader varmluft.

Bag det i cirka 30 minutter og rør gerne i det hver 10. minut.

Alle ingredienserne skal blive bløde og det må gerne tage lidt farve.

Saucen kan nu moses med en gaffel/grydeske/kartoffelmoser eller blendes. Du kan både bruge en stavblender og en almindelig blender.

Kom den i en gryde og tilsæt salt, peber, citronsaft, sukker og balsamicoeddike. Smag til igen. Jeg kan godt lide at give den lidt varme krydderier, som chili, røget paprika, cayennepeber samt løgpulver.

Jeg bruger typisk et par hakkede ansjosfileter i min tilsmagning, men de kan sagtens erstattes af mere salt.

Ovenstående kan blive til en lækker tomatsuppe, hvis du spæder op med f.eks. grønsagsfond, vand eller passata (hakkede tomater).

 

Pasta

Kog pastaen i rigelig (spilkogende) vand med masser af salt i.

Kog den kun halvdelen af den tid der står på pakken.

Tag pastaen op af vandet og kom det ned i gryden/sauterpanden med tomatsaucen og kog den færdig her i.

Det er vigtigt at der kommer noget af kogevandet med op i, da stivelsen i vandet er med til at jævne saucen. Det kan man få med ved at tage pastaen direkte fra gryden og over i saucen uden at sigte pastaen først.

Brug en bred pasta (f.eks. fettucine) til retten, da den har lettere ved at få sauce til at klistre fast frem for en spaghetti. Min kone lavede hjemmelavet pasta til opskriften, så det blev kogt i 2 minutter i vand og 2 minutter i saucen.

 

Servering

Server det hele med basilikumsblade.

Velbekomme.

Pasta pomodoro (pasta med tomatsovs)

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier