Fettucine med tun

Pasta med tun

5 min
15 min
4  Portioner
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Pasta med tun. Kun 20 minutter og du har en fantastisk lækker opskrift der summer af essensen af Italien. Vi har opskriften fra bogen: "Jamie i Italien" og Jamie Oliver siger følgende om opskriften:
Om opskriften
Beskrivelse

Pasta med tun (Tuna fettuccine). Kun 20 minutter og du har en fantastisk lækker opskrift der summer af essensen af Italien.

Vi har opskriften fra bogen: "Jamie i Italien" og Jamie Oliver siger følgende om opskriften:

"Min tur i køkkenet med Maria, den eneste fiskerkone på øen Procida et stenkast ud for Napoli, inspirerede mig til retten. Jeg elsker den måde, hun bruger pecorino som smagsgiver sammen med fisk, selvom det går imod reglen ’bland aldrig ost og fisk’. De knuste mandler giver retten sin konsistens, cremethed og smagsrigdom. For virkelig at få retten op at synge som Pavarotti skal man bruge spæde eller meget faste courgetter, så den er klart bedst om sommeren".

Ingredienser
50 g Mandler (Hele)
1 Løg (Lille)
2 fed Hvidløg
4 Ansjosfileter (I olie)
  Olivenolie
300 g Pasta (Tørret pasta - enten fettucine eller linguine)
4 Courgetter (Spæde courgetter med blomster)
300 g Tun (Frisk, yellowfin/gul tun)
1 ds Flåede tomater (God kvalitet)
1 Citron
30 g Pecorino
  Olivenolie (Ekstra jomfru)
Vejledning

Rist mandlerne let på en stor pande ved jævn varme, kom dem op i en morter, men lad panden blive på blusset.

Pil løg og hvidløg, hak begge dele fint sammen med ansjoserne og kom det hele på panden sammen med 2 spsk olivenolie.

Svits det i 4 min., rør undervejs.

Kog i mellemtiden pastaen i en gryde saltet vand ifølge anvisningen på pakken.

Skær courgetterne i ½ cm tykke skiver, gem blomsterne, skær tunen i 1 cm store terninger, kom begge dele på panden og vend det rundt.

Mos tomaterne godt med rene hænder og tilsæt dem, pres citronsaften ud over og lad det stå og småkoge, rør undervejs. 

Træk pastaen op af gryden med en tang, når den er færdig, og kom den direkte over på panden sammen med det, som hænger ved af stivelsesrigt kogevand.

Vend det godt sammen, sluk for blusset, riv courgetteblomsterne i mindre stykker ud over og drys pecorinoen og de fleste af mandlerne i.

Vend rundt og smag til med havsalt og friskkværnet peber, løsn retten med lidt af pastavandet om nødvendigt.

Server drysset med resten af mandlerne og slut af med et dryp ekstra-jomfruolivenolie.

Kilde

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier