Opskrift på pasta med konfiteret and og æggeblomme
Du har nok hørt om confiterede andelår (se opskrift på Confit de Canard her og en sous vide-udgave her) – men hvad med confiterede æggeblommer?
Confitering betyder “konservering”, og det er en konserverings- og tilberedningsmetode fra Frankrig. Det går i sin enkelthed ud på at fødevaren blandt andet tilberedes i fedt.
Confiterede andelår er som bekendt pivmøre, saftige og fulde af smag.
Ligeledes har confiterede æggeblommer mere smag og konsistens i sig. Det er helt forrygende – og utroligt nemt.
Her serverede jeg begge dele til en skøn hjemmelavet pasta og med revet parmesan samt sprødstegt salvieblade udover. Det smagte fantastisk!
Hvis du ikke vil kaste dig ud i din egen hjemmelavede pasta, kan du også bruge frisk pasta fra supermarkedet 🙂
Pasta med confiteret and og æggeblomme opskrift

Pasta med konfiteret and og æggeblomme
Ingredienser
Confiteret æggeblomme
- 2 Æggeblommer
- 90 gram Olie smagsneutral
Hjemmelavet pasta
- 2 Æg
- 200 gram Tipo 00 du kan også bruge durum- eller hvedemel
- 1 knivspids Salt
- Olivenolie
Confiteret and
- 2 Andelår confiterede - find link til opskriften i vejledningen
Topping
- Salvieblade mængde efter behov
- Olie smagsneutral
- Parmesan en god kvalitet og i rigelige mængder!
- Peber fra kværn
Sådan gør du
Confiteret æggeblomme
- De confiterede æggeblommer kan uden problemer laves et par timer på forhånd, så længe du lader dem stå i olien efterfølgende, indtil de skal serveres.
- Tænd ovnen på 65 grader almindelig ovn.
- Læg hver æggeblomme i hver sin lille skål - jeg brugte to små ramkeiner.
- Fordel olien over æggeblommerne, så blommerne dækkes. Tilføj mere olie, hvis der ikke er nok til at dække dem.
- Sæt begge skåle med æggeblommerne i den forvarmede ovn.
- Lad dem stå i 60 minutter.
Hjemmelavet pasta
- Hæld melet ud på køkkenbordet og dan et lille hul i midten med plads til æggene.
- Drys først saltet i hullet.
- Slå æggene ud ovenpå saltet.
- Brug en gaffel til at piske melet ind i æggene, lidt efter lidt. Brug den ene hånd til at skubbe melet ind mod æggene, mens du forsigtigt pisker med den anden hånd.
- Tag over med hænderne, når du er 2/3 igennem melet - herefter er det nemlig svært fortsat at bruge gaflen, da dejen er ved at blive for fast.
- Ælt dejen godt sammen med hænderne. Det tager typisk mellem 5 - 10 minutter, så det kan godt blive lidt hårdt for hænderne. Brug håndroden. Det letter æltningen en del. Dejen er klar, når overfladen er glat og pæn.
- Pensl olien udover dejen.
- Pak herefter dejen ind i husholdningsfilm eller læg den i en plastikpose.
- Lad dejen hvile heri i 30 minutter - gerne længere.
- Hæld herefter dejen ud på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud og tilføj mere mel, når det er nødvendigt - det tager en del ekstra mel. Dejen skal rulles ud, så den bliver så tynd som muligt.
- Drys kagerullen med mel og læg den ultratynde pastadej op på kagerullen.
- Rul kagerullen over bordet et par gange med et let tryk.
- Drys mel ud på bordet og rul pastaen ud herpå.
- Fold pastadejen 4 gange henover sig selv. Det gør det nemmere og hurtigere at skære pastaen ud i skiver.
- Skær nu pastaen ud i den bredde, du ønsker den. Jeg skærer gerne min pasta ud i cirka 1 centimeters bredde, men det afhænger af retten. Til en pasta bolognese er det eksempelvis rigtig lækkert at skære pastaen ud i bredere skiver.
- Hæld vand og lidt salt i en gryde og bring vandet i kog. Det skal buldrekoge.
- Kom pastaen i det kogende vand.
- Lad pastaen koge heri i 4 minutter.
- Tag den færdige pasta op af vandet med en pasta-ske.
Confiteret and
- Læg andelårene på spækbrættet. Jeg brugte confiterede andelår i sous vide fra denne opskrift.
- Tag to gafler.
- Trevl kødet af andelårene ved hjælp af gaflerne.
Topping
- Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel salviebladene herpå i et enkelt lag.
- Hæld olien i en lille skål og pensl olien på salviebladene.
- Sæt pladen i den nu varme ovn.
- Lad salviebladene stege. Her vil de skrumpe ind og blive sprøde. Det tager mellem 15 - 20 minutter.
- Tag de sprøde salvieblade ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
- Portionsanret pastaen.
- Fordel det trevlede andekød udover pastaen.
- Læg en blomme på midten af hver pastaanretning efterfulgt af et generøst lag revet parmesan.
- Slut af med den sprøde salvie og lidt friskkværnet peber.
- Servér - God appetit!