Pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce

Pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce

10 min
1 t, 10 min
4  personer
Profile picture for user Familiefaren
Familiefaren
Amatør
Om opskriften
Beskrivelse

Herremiddag: Pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce på Highland Park 12 års…

For nylig blev jeg vildt inspireret til at lave en vildt lækker pastaret som jeg twistede med et godt skud whisky fra et af mine helt store favoritmærker “Highland Park”. Jeg tænker det er helt perfekt til en rigtig herreaften! Her kommer opskriften, håber du synes om den.

Mit “alter ego” er jo Whiskytossen, som jeg ofte forvandler mig til. Det er mest i de “ulige uger”, hvor jeg ikke har børn og der tit kommer lidt alkohol på bordet og i øvrigt også i maden. Denne ret så jeg faktisk i en pressemeddelelse, som jeg blev fuldstændig hooked på at lave. Jeg kan ikke sige, at jeg er den kreative skaber, men jeg har dog ladet mig inspirere og lavet lidt om på den. Den er en super lækker tomatsauce, som får et skud whisky der lige giver lidt kant. Videre har den chili, masser af dyde og en lækker Vesterhavsost over sig.

Du kan reelt lave den året rundt, men lige nu gør den sig særdeles godt. Vælger du at lave den om vinteren bliver den en rigtig sjæle varmer.

Opskriften kommer fra Sergio Paolo som idag arbejde på Highland Park destilleriet som Brand Ambassador. Han er dog oprindelig kok og naturligvis fra det skønne Italian - derfor denne pastaret. Han har været en del af "San Carlo Restaurant Group" som du muligvis kender. Der skal naturligvis sendes en særlig tak til ham for denne skønne opskrift.

Pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce

Pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce

Pasta med hjemmelavet whisky-tomatsauce

Ingredienser
Pasta
400 g Pasta
3 spsk Salt
Tomatsauce
1 ds tomatsauce (fra “Il Fornaio” eller Tomatoes Passata fra Urtekram)
200 g Cherrytomater (friske)
2 dl Creme Fraiche (38 % - gerne den fra Naturmælk)
2 spsk Jomfruolivenolie
200 g Bacon (økologisk)
1 Chili (frisk og rød)
2 fed Hvidløg
2 tsk Sukker
1 dl Whiskey (Highland Park 12 års Whisky)
  Basilkum (1 håndfuld)
100 g ost (Vesterhavsost)
  Salt og peber (friskkværnet)
Vejledning

TOMATSAUCE

1.    Steg dit bacon sprødt og gyldent i en sauterpande og sæt det efterfølgende til side, behold fedtet på panden.

2.    Tilsæt evt. lidt ekstra olie på sauterpanden og varm det op.

3.    Riv, hak eller pres hvidløget, hak chilien, hvis du er fan af varme, så beholder du stok og kerner.

4.    Når det begynder at boble lidt tilsættes whiskyen og øger varmer.

5.    Kald dine familiemedlemmer i køkkenet ud, for nu skal der laves show!

6.    Sluk emhætten og sæt ild til skidtet - modtag familiemedlemmernes jubel og anerkendelse.

7.    Skær tomaterne i mindre stykker og tilsæt dem sammen med dåsetomaterne.

8.    Lad det nu simre under låg gerne i 1 time - den bliver blot bedre af det.

9.    Når den er kogt ind tilsætter du creme fraiche og smager til med salt, peber og sukker.

 

PASTA

1.    Kog spaghettien – og det skal du altså gøre rigtigt.

2.    En stor gryde, masser af vand og salt.

3.    Når vandet koger tilsætter du spaghettien (uden at knække det) og lader det synke ned i vandet.

4.    Kog det 7 minutter så det beholder lidt bid.

5.    Vend pastaen sammen med tomatsaucen.

6.    Server med masser af friskrevet parmesan og lidt basilikum blade.

Du skal ikke frygte denne ret fordi der er whisky i, for det bliver en del af retten og på ingen måder stærkt. Jeg vælger at flambere den, selv om der ikke indgår i den original opskrift. Det betyder at alkohollen brændes godt af og slet ikke er skarp eller stærk. 

Hvis du er fan af whisky vil du måske tænke, at det er i overkanten at bruge en Highland Park 12 års, hvilket jeg nok godt kan følge dig i, men en sjælden gang går det nok. Dog synes jeg ikke du skal smide en 18 års i.  

Kilde

Du er mere end velkommen til at kigge forbi “Mad & Monopolet” eller “Whiskytossen” for endnu mere inspration - velbekom, håber det har givet inspiration. 

Om forfatteren
Profile picture for user Familiefaren
Familiefaren
Amatør
Bio
Familiefaren er i virkeligheden Mads Schytte, der er medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Han er nu valgt at gå solo, da han gerne vil lave en blog, som omfavner hele hans liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter til “hverdagslivet” med sine piger. Derudover har han også Whiskytossen ved siden af Mad & Monopolet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier