Pasta carbonara (original)

Pasta carbonara (original)

2 min
10 min
3  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Det her er det tætteste du kommer på den originale pasta carbonara! Simpel, nem, PERFEKT. Serveret på traditionel vis med guanciale og friskrevet parmesan.
Om opskriften
Beskrivelse

Hvis der er noget, italienerne er gode til, så er det simplicitet. Der er ikke så mange dikkedarer i det italienske køkken, og de ville græmmes, hvis de så, hvad vi putter på vores pizzaer her i Danmark.

Pasta carbonara (original)

Én af de mest berømte italienske pastaretter er pasta carbonara. Hvis der er én ting, vi danskere sjældent undlader til en god omgang pasta carbonara, så er det baconen. Også selvom mange af os egentlig er af den opfattelse, at italienerne bruger pancetta. Jeg var i lang tid selv af den opfattelse, lige indtil jeg erfarede, at de faktisk bruger guanciale. Guanciale er skåret af kæberne og bliver ikke røget, og så er det lidt fede end pancetta.

Pasta carbonara (original)

Det her er det tætteste, man kommer på en original pasta carbonara! Da æggene ikke opnår en særligt høj temperatur, er det en god idé at bruge pasteuriserede æg, hvis du vil det.

I denne video kan du blive lidt klogere på den italienske klassiker:

 

Pasta carbonara (original) opskrift

Ingredienser
1⁄2 dl Olivenolie
100 g Guanciale (kan erstattes af pancetta/bacon)
250 g Pasta (Jeg brugte Bucatini (de er tykke og hule))
2 Æg
2 Æggeblommer
  Peber (friskkværnet)
100 g Parmesan (friskrevet. Du kan sagtens bruge op til 200 gram hvis du er glad for osten.)
Vejledning
  1. Skær guanciale i tern.

  2. Sprødsteg dem i olivenolie i en sauterpande. 

  3. I mens koges pastaen efter pakkens anvisninger. Kom en smule mindre salt i end du plejer, da guancialen er meget salt.

  4. Sluk for panden med guanciale efter cirka 5 minutter og lad det stå og trække. Kom evt. et stykke køkkenrulle på panden hvis du synes der er for meget fedtstof der.

  5. Slå æg og æggeblommer ud i en skål og pisk dem godt sammen. Krydr med peber. Kom halvdelen af osten i og pisk igen.

  6. Når pastaen er færdigkogt kommes pastaen over i sauterpanden. Det gør ikke noget at der kommer en smule af kogevandet med.

  7. Tilsæt æggemassen og rør godt rundt i blandingen. 

  8. Tilsæt mere parmesan og friskkværnet peber og retten er klar til servering.

  9. Server straks.

 

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier