Parmesanchips

Parmesanchips

2 min
20 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Dejlig og lækker opskrift på sprøde parmesan chips. 🧀 Tit hører man at en opskrift kun kræver en ingrediens, men så skal der ofte tilføjes olie, salt eller peber. ✅🧀 Her passer det, det eneste det kræver er revet parmesan (Parmigiano-Reggiano som det hedder på italiensk) og varme fra ovnen eller en pande. ✅🧀

Denne opskrift er lavet i ovnen.

Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker opskrift på sprøde parmesan chips. Tit hører man at en opskrift kun kræver en ingrediens, men så skal der ofte tilføjes olie, salt eller peber. Her passer det, det eneste det kræver er revet parmesan (Parmigiano-Reggiano som det hedder på italiensk) og varme fra ovnen eller en pande.

Denne opskrift er lavet i ovnen.

Ingredienser
60 g Parmesan
Vejledning

Start med at tænde ovnen på 150 grader varmluft.

Riv din parmesan så fin som overhoved muligt. VI plejer at sige 20-30 gram pr. person, afhængig af hvad vi skal bruge det til. 

Det her brugte jeg til en blød og mild pastaret, så her regnede jeg i 30 gram pr. person. Det kan sagtens bruges til en snack eller komme i en sandwich, burger eller drysset ovenpå en salat.

Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt placer 1 spsk. parmesan i klatter på pladen. Sørg for at der er et godt stykke imellem dem, da de flyder ud.

Når ovnen er varm nok, sættes bagepladen i ovnen og varmluften slås fra og den skal over på almindelig ovn.

Tilbered din parmesanchips i 15-20 minutter. Tag dem ud når de begynder med at få en lille smule farve, men pas på at de ikke får for meget.

De er stadig bløde når de kommer ud af ovnen, så tag en paletkniv og placer dem på køkkenrulle.

Lad dem køle af, så bliver de sprøde.

Parmesanchips

Noter

Hvis du ikke spiser dem samme dag, så kom dem i en kagebøtte med køkkenrulle i toppen og bunden.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier