Pariserbede (rødbede pariserbøf)

Pariser-bede (rødbede pariserbøf)

20 min
15 min
2  personer
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Om opskriften
Beskrivelse

Vegetarisk udgave af en pariserbøf. Her er bøffen erstattet af en rødbedecreme med bl.a. flødeost, sennep og peberrod.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad på 30 minutter", hvor forfatteren Louisa Lorang skriver følgende om opskriften:

"Retten til din indre bistro-boy! Nyd den med sprødt rugbrød – det er bedst."

Ingredienser
Rødbede creme
300 g Rødbede (ikke for store)
75 g Flødeost
1 tsk Dijonsennep
  Citronskal (lidt)
  Peberrod (lidt, revet)
  Salt
4 skv Rugbrød (ultratynde)
  Salt
Æg
2 Æg
2 tsk Eddike
  Salt (masser, til vandet)
Desuden
  salat (2-3 håndfulde blandet )
4 spsk Løg (finthakket)
  Purløg
  Kapers
  Cornichoner
  Peberrod (revet)
Vejledning

Rødbede creme

Skrub rødbederne, og kom dem i koldt vand uden salt.

Kog dem i 20 minutter.

Skyl dem i koldt vand, og smut skrællen af dem.

Riv dem groft, og bland dem med flødeost og sennep.

Smag til med citronsaft, peberrod og salt.

Rist imens rugbrød i lidt olivenolie på en varm pande, til skiverne er helt sprøde.

Det gør ikke noget, at de knækker.

Krydr med salt.

 

Æg

Sæt vand over i en gryde, og salt det gavmildt.

Slå æggene ud i en skål med eddike.

Pisk i det kogende vand, så du danner en ”strøm”.

Slå æggene ud i midten af ”strømmen”, og skru ned for varmen.

Lad æggene pochere i det kogende vand i 2-3 minutter.

Tag dem forsigtigt op med en hulske, og trim dem evt.

Anret salat på 2 tallerkner.

Form rødbedemassen let, og sæt den på salaten.

Servér med æg, løg, purløg, kapers, cornichoner, peberrod og sprødt rugbrød.

Noter

TIP ”Rødbede-cremen” er også god som dip eller pålæg.


Foto: Lene Samsø 

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier