ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Panzanella

GYLDENDAL | 5. maj 2020

Et godt bud på den italienske brødsalat, der er genial hvis man ønsker at mindske sit madspild.

Vi har opskriften fra bogen: “Grill grønt“, hvor forfatteren Nikolaj Juel skriver følgende om opskriften:

“Panzanella er en af mine favoritsalater, som stammer fra Toscana og egentlig er skabt til at få brugt det brød, familien havde til overs.

Den er fuld af smag og farver og signalerer sommer mere end noget andet. Der findes mange versioner af denne salat. Her er min. Man kan godt udelade ansjoserne”.


Antal: 4 personer

Panzanella

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Gyldendal
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Brød daggammelt ciabattabrød, skorpen skåret af og revet i grove stykker
  • 2 stk. Rød peberfrugt grillede
  • 300 gram Tomater heirloom - gerne en blanding af farver og former
  • 1 spsk. Kapers
  • Ansjosfileter et par
  • 300 gram Tomater San Marzano
  • 1 clove Hvidløg
  • 1 spsk. Rødvinseddike
  • 5 spsk. Olivenolie
  • 5 stk. Ansjosfileter til topping
  • 1 tsk. Kapers til topping
  • 10 stk. Basilikumblade til topping
  • Salt og peber tilsmagning

Sådan gør du

  • Grill pebrene, til skindet er sort på alle sider.
    Kom pebrene i en frysepose, og lad dem køle af.
    Fjern skindet og kernerne, og sæt til side.
    Snit et kryds i bunden af tomaterne, og blancher tomaterne i kogende vand i 10 sekunder.
    Kom tomaterne i isvand, og fjern skallen med en urtekniv.
    Knus hvidløget med lidt salt i en morter.
    Tilsat ansjoser, kapers og halvdelen af basilikumbladene.
    Stød det hele, til du har en fin pasta.
    Skær tomaterne i grove stykker, og kom dem i morteren.
    Stød dem, til du har en fin pure.
    Tilsat olivenolie og rødvinseddike, og smag til med salt og peber.
    Skær heirloom-tomaterne i mundrette stykker, og kom dem i en skål med brødstykkerne og de grillede pebere.
    Hæld dressingen ud over, og vend det godt. Vend salaten ud på et serveringsfad eller 4 tallerkener, og pynt med basilikumblade, ansjosfileter og kapers.
    Buon appetito.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Grill grønt

Opskriften stammer fra bogen: Grill Grønt