Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pandestegt ribeye steak

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

30. maj 2024
Denne opskrift på pandestegt ribeye steak giver dig en saftig og mør bøf med en perfekt stegeskorpe ved hjælp af ghee og høj varme.
Pandestegt ribeye steak (2)

Opskrift på pandestegt ribeye steak

Når det kommer til at tilberede en perfekt ribeye steak, er kvalitetskød og skivernes tykkelse afgørende faktorer. Ved at vælge en ribeye, der er mellem 3-4 cm tyk og vejer omkring 400-500 gram, sikrer du en saftig og smagfuld bøf. Det er bedre at bruge en tyk bøf til 2 personer end 2 tynde.

Jeg synes at de et er vigtigt at bruge kød af høj kvalitet, da det har en betydelig indflydelse på den endelige smag og tekstur. En anden vigtig faktor er temperaturen på din pande eller grill; den skal være så varm som overhovedet muligt for at skabe en lækker stegeskorpe. Jeg foretrækker at stege i Ghee, men ellers så bruger du olie mens panden er brandvarm og når der skrues lidt ned, så kommer du smør på. Ghee er en smørolie der kan tåle højere temperaturer end almindelig smør og olie, samtidig med at det tilfører en nøddeagtig smag til kødet.

Hvis du følger mine anvisninger, så får du en perfekt stegt ribeye, med en sprød yderside og en saftig, mør inderside.


Pandestegt ribeye steak (2)
Servings: 2 personer

Pandestegt ribeye steak

Denne opskrift på pandestegt ribeye steak giver dig en saftig og mør bøf med en perfekt stegeskorpe ved hjælp af ghee og høj varme.
Author: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Grej

Ingredienser

  • 450 gram Ribeye tykkelsen er vigtigere end vægten. Går gerne efter en 3-4 cm tyk bøf
  • Salt og Peber
  • Ghee eller netural olie og smør
  • Flagesalt samt evt. lidt mere kværnet peber

Sådan gør du

  • Forvarm en pande til meget høj varme.
  • Krydr ribeye steaken generøst med salt og peber på begge sider. Gerne 5-10 minutter før den skal steges.
  • Tilføj ghee til panden og lad det smelte og blive meget varmt (14 ud af 14 på mit komfur). Hvis du bruger olie, så kommer du det på i stedet for når panden er varm.
  • Steg ribeyen på begge fedtkanter i cirka 30 sekunder.
  • Steg ribeyen på hver side i 2 minutter ved fuld varme.
  • Skru ned for varmen (7 ud af 14 på mit komfur) og steg yderligere 2 minutter på hver side.
  • Fjern ribeyen fra panden og placer den på en rist.
  • Lad ribeyen hvile i 10-15 minutter. Det lyder af meget, men jeg garanterer dig at det er det værd. Kødet skal være udækket – så ingen sølvpapir eller viskestykke henover.
  • Skær ribeyen i tynde skiver og drys flagesalt på toppen. Krydr evt. med mere peber fra kværn. Velbekomme.