Paella (foto: Chris Tonnesen)

Paella

10 min
40 min
4  Portioner
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Den dejlige og velsmagende spanske klassiker: Paella. Skaldyr, kylling og ris går op i en højere enhed og får en smuk gul farve af safran.
Om opskriften
Beskrivelse

Den dejlige og velsmagende spanske klassiker: Paella. Skaldyr, kylling og ris går op i en højere enhed og får en smuk gul farve af safran.

Vi har opskriften fra bogen: "One pot", skrevet af Mette Mølbak. Hun siger følgende om opskriften:

"Skaldyr, kylling og ris i en smuk og skøn forening."

Ingredienser
Paella
1 Hel Kylling
50 g Chorizo
2 Løg
3 fed Hvidløg
1 Rød peberfrugt
1 Peberfrugt (Grøn)
  Olivenolie
1 ds Flåede tomater
1 tsk Cayennepeber
1 tsk Paprika
1 tsk Gurkemeje
1⁄2 tsk Safran (Udblød i lidt vand)
2 tsk Salt
1 l Vand
5 dl Ris
Desuden
500 g Blåmuslinger (Rengjorte)
500 g Rejer (Med skal)
200 g Ærter
  oliven (Både grønne og sorte)
  Bredbladet persille
  Citron
Vejledning

Pil løg og hvidløg og hak begge dele.

Skyl peberfrugterne, fjern kernerne og skær i strimler.

Skær chorizoen ud i tern.

Del kyllingen i 6-8 stykker og brun stykkerne af i olie i en egnet pande.

Fx en stor sauterpande med låg.

Tag kyllingestykkerne op og læg dem på en tallerken.

Steg løg og hvidløg på lav varme, til de er bløde.

Tilsæt peberfrugtstrimlerne og steg videre i et par minutter.

Tilsæt chorizo og steg lidt videre, inden kyllingestykkerne kommes tilbage i panden.

Tilsæt flåede tomater, krydderier, salt og bouillon – hæld ca. 8 dl på til at starte med og lad det koge op.

Tilsæt risene, skru ned og lad det hele småsnurre med låg på i ca. 35 minutter.

Hæld evt. mere bouillon på undervejs, hvis retten er ved at koge tør.

Tilsæt muslingerne og damp dem, til de åbner sig.

Det tager cirka 5 minutter.

Tilsæt rejer og ærter og kom oliven over.

Smag til med salt og citronsaft og server retten med et godt drys persille, citron i både og masser af kold hvidvin.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "One pot" fra Muusmann Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier