Påskemuffins

Påskemuffins

15 min
20 min
12  stk.
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Om opskriften
Beskrivelse

Hyggelige og lækre påskemuffins - et sikkert hit blandt de små.

Det er en gulerodsmuffin med en gul frosting og pyntet med sukkerøjne og dronningemandler.

Den blev vel modtaget til vores påskefrost.

Påskemuffins

Ingredienser
Dej
2 dl Sukker
3 Æg
50 g Smør
225 g Gulerødder (revet)
4 dl Hvedemel
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Kanel
1 tsk Salt
2 tsk Bagepulver
Frosting
75 g Flormelis
225 g Smør (det skal have stuetemperatur)
150 g Hvid chokolade
225 g Flødeost (naturel)
  Pastafarve (gul)
Pynt
  sukkerpynt (sukkerøjne)
  Kongemandler
Vejledning

Dej

Skræl gulerødderne og riv dem groft.

Start med at lave en æggesnaps i en skål ved at piske smør og æg sammen.

Smelt smørret, f.eks. i en mikrobølgeovn eller i en gryde og lad det køle lidt af. 

Bland det sammen æggesnapsen under piskning.

Bland de revne gulerødder i skålen og rør rundt.

Find en ny skål og bland vaniljesukker, bagepulver, kanel, salt og hvedemelet sammen.

Hæld det ned i den anden skål igennem en sigte/si, så der ikke kommer klumper med.

Rør det hele sammen til en ensartet masse.

Fordel det i dine muffinsforme og afhængig af størrelsen får du nok 10-14 stykker.

Bag dem i alt fra 15-20 minutter - igen afhængig af størrelsen. Efter 15 minutter kan du f.eks. stikke en kødnål ned i dem og hvis der ikke kommer dej med op, så er de klar.

Når de er færdigbagte, skal de afkøle på køkkenbordet og husk de skal stå på en kold rist, så der kan komme luft ned under dem.

 

Frosting

Bland flormelis og smør og pisk det sammen med et piskeris. Det skal være helt lyst.

Lav et vandbad, dvs. varm lidt vand op i en gryde og sæt en stor skål henover gryden.

Kom chokoladen deri og smelt det.

Når det er smeltet vendes det sammen med flormelis/smørblandingen med en dejskraber.

Tilsæt flødeosten og pisk det godt sammen.

Tilsæt et par dråber gul pastafarve og rør rundt.

Tilsæt evt. lidt mere indtil du har en flot gul farve.

 

Samling af påskemuffins

Kom din frosting i en sprøjtepose med en tyl efter eget valg.

Lav mønstre efter eget valg og pynt med sukkerøjne og dronningemandler.

Påskemuffins

Påskemuffins

Påskemuffins

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
10 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier