Ovnstegte kartofler

Ovnstegte kartofler med andefedt

15 min
1 t
4  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Gør de ovnstegte kartofler endnu sprødere og mere smagfulde med andefedt! ✅Fordi alle elsker sprøde kartofler. ✅Nemt og lækkert i hverdagen.
Om opskriften
Beskrivelse

Kartofler er muligvis én af de råvarer, vi spiser i allerflest forskellige varianter: Almindeligt kogte, sous vide-tilberedte, hasselback, röstipommes frites, pommes pailles, ovnstegte, i kartoffelsalat, som sprøde kartoffelchips... og jeg kunne blive ved!

Ovnstegte kartofler

Alle elsker sprøde kartofler, og hvis du steger dem i andefedt, bliver de endnu sprødere, end når de blot steges i olie. Generelt er andefedt bare godt til at gøre tingene sprøde. Derudover giver det en virkelig lækker smag til de ovnstegte kartofler. Andefedt kan altså bare noget!

Ovnstegte kartofler

Disse ovnstegte kartofler med andefedt er supersprøde og lækre, og du kan selvfølgelig også erstatte andefedtet med olie.

 

Ovnstegte kartofler med andefedt opskrift

Ovnstegte kartofler

 

Ingredienser
1 kg Kartofler
1 spsk Eddike
2 spsk Andefedt (eller smagsneutral olie)
  salt og peber
Vejledning
  1. Skræl kartoflerne.

  2. Skær kartoflerne i ensartede stykker.

  3. Kog dem i 7 minutter i vand tilsat lidt eddike.

  4. Tag kartoflerne op af vandet og hæld dem gennem en sigte, så du får hældt alt vandet fra.

  5. Placér dem på et rent viskestykke og lad dem dampe lidt af.

  6. Smelt andefedtet i gryden og tilsæt salt og peber. 

  7. Kom kartoflerne tilbage i gryden og vend dem godt rundt, så du får fedtet fordelt på dem.

  8. Læg dem over i et ildfast fad i ét lag og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. De kan også sagtens laves på en bagepapirsbeklædt bageplade.

  9. Vend kartoflerne efter 30 minutter.

  10. Efter cirka 60 minutters samlet bagetid er de klar - sprøde og lækre!

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier