Ovnstegt kylling med citron og hvidløg

Ovnstegt kylling med citron og hvidløg

15 min
1 t
4  Portioner
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen

Her får du en opskrift på, hvordan du laver en perfekt helstegt kylling med masser af smag fra citron, hvidløg og friske krydderurter.✅ 

Fordelene ved at tilberede kyllingen hel er mange. Men allervigtigst er dog, at du får langt mere velsmag ud af det lyse kød, når du tilbereder den hel på benene. 

Nu tænker du måske, at det er et stort og uoverskueligt projekt - men det er langt fra sandt. Herunder får du en udførlig gennemgang af, hvordan du nemt forbereder og krydrer kyllingen med masser af skønne smage. Det største arbejde ligger først bagefter, hvor du skal skære eller klippe kyllingen ud - få hjælp fra videoen her

Serveres med hjemmelavet agurkesalat eller syltede rødløg og en frisk salat. 

Om opskriften
Beskrivelse

Her får du en opskrift på, hvordan du laver en perfekt helstegt kylling med masser af smag fra citron, hvidløg og friske krydderurter. 

Fordelene ved at tilberede kyllingen hel er mange. Men allervigtigst er dog, at du får langt mere velsmag ud af det lyse kød, når du tilbereder den hel på benene. 

Nu tænker du måske, at det er et stort og uoverskueligt projekt - men det er langt fra sandt. Herunder får du en udførlig gennemgang af, hvordan du nemt forbereder og krydrer kyllingen med masser af skønne smage. Det største arbejde ligger først bagefter, hvor du skal skære eller klippe kyllingen ud - få hjælp fra videoen her

Serveres med hjemmelavet agurkesalat eller syltede rødløg og en frisk salat. 

Ingredienser
1 Hel Kylling (Omkring 1200 g.)
1 Citroner
3 fed Hvidløg
75 g Smør
1 spsk Citronskal
  Frisk timian (En håndfuld)
  frisk rosmarin (En håndfuld)
  Flagesalt
  Peber (Friskkværnet)
Vejledning

Tænd ovnen på 200 grader.

Rør en kryddersmør med smør, knust hvidløg, citronskal, timian og rosmarin. Sæt til side. 

Rens og tør kyllingen. Fjern vingespidserne og gump.

Gnid kyllingen ind i salt og peber - både indvendigt og udvendigt. 

Fordel kryddersmør på kyllingen - både indvendigt og udvendigt. 

Halver citronen og placer den inde i kyllingen. Luk derefter kyllingen til med en kødnål. 

Placer kyllingen i en bradepande med brystet op ad. 

Steg kyllingen midt i ovnen i en times tid ved 200 grader. Når den når en kernetemperatur på omkring 75 grader, er den klar.

Tag kyllingen ud - husk at fjerne kødnålen og citronerne. 

Klip eller skær kyllingen ud og server.

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier