ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Othello lagkage

Micki-ChengMickiCheng

Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

27. juli 2020
Klassisk lagkage ala Othello! Jeg er mega stolt over det færdige resultat og snittet! Måske det var et lækkert weekendprojekt?

Opskrift på othello lagkage

NØØØØJ, det er lækkert!!

Klassisk lagkage ala Othello!

Jeg er mega stolt over det færdige resultat og snittet!

Måske det var et lækkert weekendprojekt?!

Min Othello-lagkage er lavet med en Ø21 bageform.

Othello lagkage


Antal: 8 personer

Othello lagkage

Klassisk lagkage ala Othello! Jeg er mega stolt over det færdige resultat og snittet! Måske det var et lækkert weekendprojekt?
Forfatter: MickiCheng
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Kagebund

  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 130 gram Sukker
  • 3 stk. Æg
  • 60 gram Mel
  • 60 gram Kartoffelmel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 knsp. Salt

Vaniljecreme

  • 0.5 stk. Vaniljestang
  • 4 stk. Æggeblommer
  • 25 gram Maizena
  • 2.5 deciliter Sødmælk
  • 80 gram Sukker

Samling

  • 4 spsk. Hindbærmarmelade
  • 100 gram Makroner knuste
  • 3 deciliter Fløde

Marcipanbånd

  • 300 gram Marcipan
  • 50 gram Glukosesirup
  • 150 gram Flormelis

Glasur og pynt

  • 80 gram Mørk chokolade
  • 140 gram Flormelis
  • Vand lidt
  • 2 deciliter Fløde

Sådan gør du

Kagebund

  • Pisk sukker, vanilje og æg til luftig æggesnaps et par minutter.
  • Bland de tørre ingredienser og sigt i æggene.
  • Vend forsigtigt sammen.
  • Kom i springform med bagepapir i bunden og bag i cirka 25 minutter ved 180 grader.
  • Tag ud, afkøl helt og del i 3 lige store bunde.

Vaniljecreme

  • Varm mælken op i en gryde.
  • Skrab korn ud af vaniljestangen og bland med sukker, maizena og æggeblomme.
  • Piskes lyst og luftigt.
  • Hæld varm mælk over i æggesnapsen og pisk godt rundt.
  • Kom massen i gryden og kog op og boble under omrøring i et par minutter.
  • Pas på cremen ikke brænder på. Kom cremen på køl med film helt til kanten og lad den blive helt kold.

Samling

  • Pisk vaniljecreme lind.
  • Pisk fløden stiv og vend sammen med creme.
  • Placer toppen som bund på fad med bagering.
  • Smør med halvdelen af hindbær, fordel halvdelen af makroner og halvdelen af cremen på.
  • Gentag med næste lag.
  • Afslut med topbunden.
  • Sæt kagen på køl et par timer. 

Marcipanbånd:

  • Alle ingredienser æltes sammen til en smidig marcipan.
  • Kom på køl og lad sætte sig lidt.
  • Rul ud i et bånd der er 1 cm højere end kagen og cirka 70 cm (diameter gange pi).


Glasur og pynt:

  • Smelt chokolade i en skål.
  • Lav en glasur med flormelis og vand.
  • Varm glasuren op.
  • Tilføj chokolade og rør sammen til en blank, tyk glasur.
  • Juster med mere vand for konsistens.
  • Fordel glasur på kagen.
  • Pisk fløden stiv.
  • Skær marcipanbåndet til, smør med lidt flødeskum på kagen, sæt båndet på og afslut med flotte flødedutter.