Othello lagkage

Othello lagkage

1 t
30 min
8  personer
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Klassisk lagkage ala Othello! Jeg er mega stolt over det færdige resultat og snittet! Måske det var et lækkert weekendprojekt?!
Om opskriften
Beskrivelse

NØØØØJ, det er lækkert!! 🤩🤩

Klassisk lagkage ala Othello! 🥳🥳

Jeg er mega stolt over det færdige resultat og snittet! 😄😄

Måske det var et lækkert weekendprojekt?! 👏🏼👏🏼

Min Othello-lagkage er lavet med en Ø21 bageform.

Othello lagkage

Ingredienser
Kagebund
1 tsk Vaniljesukker
130 g Sukker
3 Æg
60 g Mel
60 g Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver
1 knsp Salt
Vaniljecreme
1⁄2 Vaniljestang
4 Æggeblommer
25 g Maizena
2 1⁄2 dl Sødmælk
80 g Sukker
Samling
4 spsk Hindbærmarmelade
100 g Makroner (knuste)
3 dl Fløde
Marcipanbånd
300 g Marcipan
50 g Glukosesirup
150 g Flormelis
Glasur og pynt
80 g Mørk chokolade
140 g Flormelis
  Vand (lidt)
2 dl Fløde
Vejledning

Kagebund:

Pisk sukker, vanilje og æg til luftig æggesnaps et par minutter.

Bland de tørre ingredienser og sigt i æggene.

Vend forsigtigt sammen.

Kom i springform med bagepapir i bunden og bag i cirka 25 minutter ved 180 grader.

Tag ud, afkøl helt og del i 3 lige store bunde.


Vaniljecreme:

Varm mælken op i en gryde.

Skrab korn ud af vaniljestangen og bland med sukker, maizena og æggeblomme.

Piskes lyst og luftigt.

Hæld varm mælk over i æggesnapsen og pisk godt rundt.

Kom massen i gryden og kog op og boble under omrøring i et par minutter.

Pas på cremen ikke brænder på. Kom cremen på køl med film helt til kanten og lad den blive helt kold.

 

Samling:

Pisk vaniljecreme lind.

Pisk fløden stiv og vend sammen med creme.

Placer toppen som bund på fad med bagering.

Smør med halvdelen af hindbær, fordel halvdelen af makroner og halvdelen af cremen på.

Gentag med næste lag.

Afslut med topbunden.

Sæt kagen på køl et par timer.
 

Marcipanbånd:

Alle ingredienser æltes sammen til en smidig marcipan.

Kom på køl og lad sætte sig lidt.

Rul ud i et bånd der er 1 cm højere end kagen og cirka 70 cm (diameter gange pi).


Glasur og pynt:

Smelt chokolade i en skål.

Lav en glasur med flormelis og vand.

Varm glasuren op.

Tilføj chokolade og rør sammen til en blank, tyk glasur.

Juster med mere vand for konsistens.

Fordel glasur på kagen.

Pisk fløden stiv.

Skær marcipanbåndet til, smør med lidt flødeskum på kagen, sæt båndet på og afslut med flotte flødedutter.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Bio
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
3 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier