Ørred på gasgrill

Ørred på gasgrill
Underrubrik
Helstegt ørred
Sidst ændret:
Tirsdag den 25. juni, 2019 - 11:36
Beskrivelse

Denne afsindigt saftige, helstegte ørred på gasgrill sætter kulør på enhver grillaften! Hvis du ikke er så vild med de grillede pølser, kan du roligt gemme appetitten til fisken kommer på bordet. Vi skal generelt til at spise meget mere fisk i hverdagen, og jeg bliver gang på gang overrasket over, hvor lækre fisk faktisk er.

Det meste kød bliver jo bedre af at blive tilberedt med knogle/ben, fordi kødet får betydeligt mere saft og kraft. Det samme gør sig gældende for fisk, og denne hele, grillede ørred smagte vanvittigt godt!

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
18 minutter
Tid i alt
28 minutter
Ingredienser
2 Ørred (hele)
1 Citroner (økologisk)
10 Frisk timian (hele kviste)
Vejledning

Hvad angår rensningen af fisken, har fiskemanden ofte sørget for dette på forhånd - og ellers kan du altid bede ham om det. Det letter noget af arbejdet for dig.

Flæk de rensede fisk på langs ved at skære fra halen og opad - stop lige inden hovedet.

Skyl citronen og skær den i tynde skiver.

Fordel citronskiverne indeni hver ørred.

Skyl timiankvistene og fordel dem ligeledes indeni hver ørred.

Pak hver fisk i hver sin pakke af staniol.

Min umiddelbare tanke var, at fiskene nok skulle have cirka 15 minutter på grillen ved indirekte varme. Jeg har dog fået et super godt tip, der både sikrer, at fisken er færdig og at den ikke får for længe: Skindet skal være lige til at trække af, og kødet skal lige akkurat slippe benene.

Jeg tjekkede fisken efter 15 minutter, og da var de endnu ikke klar. Efter yderligere 3 minutter var de helt perfekte. Vores ørreder var på henholdsvis 350 gram og 450 gram, og de fås meget større end dette, hvorfor tilberedningstiden naturligvis vil variere. Hvis du bruger tippet med at rive skindet af og tjekke, om kødet slipper, er du meget godt dækket ind.

Pak de færdige fisk ud ved bordet og fjern skindet, så alle kan komme til herlighederne :-)

Vi dryssede efterfølgende lidt salt udover hver vores servering.

Servér med dit favorittilbehør - prøv for eksempel disse saltbagte kartofler, der blandt andet er helt eminente til grillhyggen.

Ørred på gasgrill

Ørred på gasgrill

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier