One pot ramen

One pot ramen

10 min
20 min
2  personer
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Om opskriften
Beskrivelse

Hurtig og lækker vegetarisk one pot ramen suppe, der får masser af fylde fra de gode asiatiske smage, æg og nudler.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad på 30 minutter", hvor forfatteren Louisa Lorang skriver følgende om opskriften:

"Æggene kan klart bare koges smilende, hvis du ikke orker min lyn-syltning. Det her er favoritmad. Virkelig nemt, så skønt og åndssvagt pænt. Grunden til, at misoen kommer i, når suppen tages af varmen, er, at den ikke bør koge."

Ingredienser
Æg
2 Æg
1⁄2 dl Soja
2 spsk Sukker
2 spsk Mirin
1⁄2 dl Vand
Ramen
100 g Shitakesvampe
1 Portobellosvampe (op til 2 efter smag, skåret i skiver)
  Olie (til stegning)
2 fed Hvidløg (fintrevne)
1 spsk Ingefær (revet)
8 dl Grøntsagsbouillon
400 g udon nudler
200 g Mukimame (edamamebønner uden bælg)
1 spsk Miso (mørk)
2 spsk Soja
1 tsk Sesamolie
Topping
  Forårsløg (eller porre, snittede)
Vejledning

Æg

Kom æggene i kogende vand, og kog dem i 6 ½ minut.

Kom imens soja, sukker, mirin og vand i en kasserolle, og kog det op, til sukkeret er smeltet.

Pil æggene, og kom dem i en kop.

Hæld den varme sojalage over, og lad dem trække indtil servering.

 

Ramen

Steg svampene i olie i en varm wok.

Kom hvidløg og ingefær ved, og lad det sautere med, men uden at det tager farve.

Hæld bouillon på, og kog op.

Kom nudler i, og lad dem dampe med i ca. 1 minut.

Tilsæt mukimame, og varm igennem.

Tag suppen af varmen og rør forsigtigt miso i.

Smag til med soja og sesmaolie.

Fordel suppen i 2 store skåle.

Top med forårsløg, sesamfrø og halve æg.

Servér straks, gerne med chiliolie til.

Noter

Hvis du undlader de syltede æg, er retten vegansk.

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier