Oliebrød

Oliebrød

25 min
2 t, 15 min
1  brød
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Om opskriften
Beskrivelse

Dette brød er virkelig lækkert som tilbehør til supper eller til at dyppe i f.eks. aioli og god olivenolie som forret eller en snack.

Ingredienser
10 g Gær
2 dl Vand (lunkent)
10 g Salt
10 g Sukker
2 dl Olivenolie
400 g Hvedemel
Vejledning

Denne dej kan med fordel røres på en røremaskine!

Opløs gær, salt og sukker i lunkent vand.

Rør melet i - hold lidt tilbage - og rør godt. Dejen er på dette tidspunkt lidt tør.

Tilsæt olien til dejen lidt ad gangen, rør grundigt undervejs. 

Rør nu dejen sammen i cirka 15 minutter.

Lad dejen hæve i cirka 1-2 timer under en badehætte eller et fugtigt viskestykke.

Vend dejen direkte ud på en bageplade beklædt med bagepapir og form den til et langt brød. Det er lidt svært at arbejde med, da dejen er meget våd.

Bag brødet nederst i ovnen ved 210 grader varmluft i cirka 15 minutter.

Lad det afkøle på en rist.  

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier