Oksesteg

Oksesteg

10 min
1 t
10  personer
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion

✅Dejlig og lækker vinterret, perfekt til gæster.

✅Stegen🥩 passer sig selv og det meste af retten kan laves i god tid, så du kan hygge med dine kære.

✅Vi har opskriften fra bogen: "Vintermad", skrevet af Katrine Klinken.

Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker vinterret, perfekt til gæster.

Denne oksesteg i ovn passer sig selv og det meste af retten kan laves i god tid, så du kan hygge med dine kære.

Vi har opskriften fra bogen: "Vintermad", skrevet af Katrine Klinken.

Ingredienser
OKSESTEG
2 kg Oksetyndsteg (eller højrebssteg uden ben – prøv at skaffe et stykke, der har hængt ca. 4 uger)
  Salt og peber (friskkværnet)
BAGTE LØG OG TOMATER
  Løg (10-15)
  Tomater (10-15)
  Frisk timian (4-5 kviste)
2 tsk Rørsukker (cirka)
1 dl Jomfruolivenolie
SAUCE PARISIENNE
4 1⁄2 dl Mayonnaise (gerne hjemmerørt)
200 g Creme Fraiche (38 %)
  Grov sennep (2-3 spsk.)
250 g Skalotteløg
  Hvidløg (6-8 fed)
  Bredbladet persille (1 stort bundt)
1 Citron
TILBEHØR
  Brød
  Kartofler (Rösti)
Vejledning

OKSESTEG

Rids fedtet på stegen i tern.

Brun stegen på en meget varm pande på alle sider.

Start med fedtkanten nedad, så smelter fedtet fra, og bruningen forgår i eget fedt.

Krydr med salt og peber.

Sæt stegen i et ovnfast fad, sæt i ovnen og tænd på 175 grader.

Steg til kernetemperaturen målt med stegetermometer er 58-65 grader, afhængigt af hvor rød stegen skal være.

Det tager ca. 1 time.

Lad stegen hvile i mindst 20 minutter, før den skæres i skiver på tværs af kødtrådene.

 

BAGTE LØG OG TOMATER

Skær løgene i halve.

Skær tomaterne i halve.

Læg i et ovnfast fad, krydr med timian, salt, peber og lidt sukker.

Forvarm ovnen til 175 grader og bag i ca. 45 minutter.

Det kan evt. gøres, inden stegen  kommer i ovnen, og grøntsagerne kan varmes, når stegen hviler.

Hæld olivenolie på grøntsagerne, lige inden de skal spises.

 

SAUCE PARISIENNE

Rør mayonnaise med cremefraiche, sennep, finthakkede skalotteløg, knust hvidløg, hakket persille og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Sovsen får mere smag af at trække i mindst 30 minutter.

Holdbarheden er kun et døgn pga. rå løg og persille.

Nyd skiver af steg med bagte løg og tomater, stykker af kartoffelrøsti og sauce parisienne.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "Vintermad", udgivet af Politikens Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
20 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier