Oksecuvette i ovn

Oksecuvette i ovn

  Portioner
Profile picture for user Anders
Anders
Amatør
✅Mega lækker intervalstegt oksecuvette i ovn med rødvinssimrede og bagte rodfrugter. ✅En klassiker som du aldrig går helt galt i byen med!
Om opskriften
Beskrivelse

Oksecuvette er en klassiker, når det lige skal være lidt ekstralækkert, for eksempel når der kommer gæster over til spisning.

Oksecuvette i ovn

Her har jeg serveret oksecuvetten med bagte rodfrugter samt en opbagt sovs, som jeg lavede på fonden fra rodfrugterne og kødet.

Oksecuvette i ovn

Oksecuvette i ovn

Enkelt, klassisk og virkelig lækkert!

 

Oksecuvette i ovn opskrift

Ingredienser
Oksecuvette
  Oksecuvette
  Salt og peber (friskkværnet)
  Rosmarin
Bagte rodfrugter
  Kartofler
  Gulerødder
  Løg
  Rosmarin
  Timian
  Vand
  Rødvin
Vejledning

Oksecuvette

  1. Gnub kødet med salt, peber og rosmarin.

  2. Sæt kødet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.

  3. Tag oksecuvetten ud af ovnen og lad den hvile i 20 minutter.

  4. Sæt den tilbage i ovnen og giv den yderligere 20 minutter.

  5. Tag den ud af ovnen, sluk ovnen og lad stegen hvile i 15 minutter.

 

Bagte rodfrugter

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte.

  2. Skræl gulerødderne og skær dem i passende stykker.

  3. Pil løget og skær det i både.

  4. Steg kartofler, gulerødder og løg kort på panden.

  5. Tilføj rosmarin og timian.

  6. Tilføj lidt vand og lidt rødvin og lad det simre i en halv times tid.

  7. Tag grøntsagerne op af fonden og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.

  8. Sæt bagepladen i ovnen ved høj varme.

 

Slut af med at lave en opbagt sovs af fonden fra grøntsagerne og kødet og servér.

Om forfatteren
Profile picture for user Anders
Anders
Amatør
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier