Ølbraiseret oksespidsbryst

Ølbraiseret oksespidsbryst

10 min
4 t, 30 min
4  personer
Profile picture for user Gastrofamilien
Gastrofamilien
Amatør
🍂OPSKRIFT PÅ ØLBRASERIET OKSESPIDSBRYST, POMMES ANNA OG BACON KANTAREL TIMIAN SMØR🍂 Så er der dæleme en god ret, når I får gæster i weekenden🥳
Om opskriften
Beskrivelse

OPSKRIFT PÅ ØLBRAISERET OKSESPIDSBRYST, POMMES ANNA OG BACON KANTAREL TIMIAN SMØR.

Så er der dæleme en god ret, når I får gæster i weekenden.

Ølbraiseret oksespidsbryst

Ingredienser
Ølbraiseret spidsbryst
1 kg Oksespidsbryst
1 Løg
1 spsk Brun farin
3 Gulerødder
3 Rosmarinkviste
66 cl Øl
  Salt og peber
2 spsk Solsikkeolie
Pommes Anna
6 Bagekartofler (store og skrællede)
150 g Smør
4 Timianstilke
2 fed Hvidløg (knuste)
2 tsk Groft salt
1 tsk Peber (kværnet)
Bacon kantarel og timian smør
100 g Bacon (i skiver)
15 g Kantareller (tørrede)
1 Timianstilke
200 g Smør
1⁄2 tsk Peber (kværnet)
Vejledning

Ølbraiseret spidsbryst

Når kødet er færdigstegt har det rigtig godt af at hvile en halv times tid. Tiden er en oplagt mulighed for at lave en lækker sauce på stegeskyen.

1. Skræl gulerødderne, skær dem i grove stykker og læg dem i et ovnfast fad.

2. Pil løget og skær det til kvarte både og læg også det i fadet.

3. Brun kødet grundigt på begge sider på en rygende varm pande og læg det op i fadet til gulerødder og løg.

4. Drys rigeligt med salt og peber over kødet, læg rosmarin ovenpå kødet og hæld øllen ned langs siden på fadet.

5. Sæt fadet i en 130 grader varm ovn i 4 1/2 time. Nu har du et ultra mørt stykke kød, som går rigtig godt i mange kombinationer.

 

Pommes Anna

1. Brug et mandolinjern til at skære bagekartofler i så tynde skiver som muligt og spred dem ud på et rent viskestykke, så de kan tørre af.

2. Smelt smør i en kasserolle og tilsæt hvidløg, salt, peber og timian. Lad det stå og varme på blusset et par minutter inden du slukker, så smørret kan tage smag af ingredienserne.

3. Tag et ovnfast fad eller lignende, tag en pensel og pensl fadet med det smeltede smør.

4. Fordel det første lag kartoffelskiver i bunden af fadet og pensl toppen af kartoffellaget med smørret. Fortsæt denne proces med så mange lag kartoffel fadet eller mængden tillader. 

5. Læg nu et stykke bagepapir ovenpå kartoflerne og placer, eksempelvis, et træskærebræt ovenpå bagepapiret, samt alle tunge ting du har i nærheden. Pointen er at få tynget skærebrættet ned, så kartoffellagene presses sammen så meget som muligt.

6. Bag dine Pommes Anna i 90 minutter ved 150 graders normal varme, mens de er tynget ned.

7. Tag fadet ud af ovnen og lad det køle af på køkkenbordet.

8. Skær dine Pommes Anna ud i den ønskede form og bag dem ved 225 graders varme i omkring 10 minutter. Så er der serveret! 
 

Bacon kantarel & timian smør

1. Udblød kantarellerne i koldt vand i 10 minutter. Skyl dem efterfølgende grundigt og vrid så meget vand ud af dem som muligt.

2. Sauter kantarellerne på en varm pande i en smule smør og læg dem til side.

3. Fordel nu baconskiverne på et stykke bagepapir og steg dem i en ovn på 150 grader til det meste af fedtet er smeltet af og baconen er ultra sprød.

4. Put sauterede kantareller, ultra sprød bacon, timian, peber og smør i en blender og blend til smørret er ensartet, omkring 2 minutter. 

Velbekomme! 

Kilde

Følg os på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user Gastrofamilien
Gastrofamilien
Amatør
Bio
Gastrofamilien elsker alle former for mad. Uanset om det er børnevenligmad, hurtigmad eller simreretter. Det vigtige for os er velsmag, uanset hvilken ret du laver.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
30 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier