Nougatsnitter

Nougatsnitter

4 t
30 min
10  Snitter
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Er du lidt af en nougatgris?🤤 så er dette lige noget for dig.✅

En sprød bund, med et godt lag nougat😍 og toppet med et lækkert lag mørkt chokolade.🍫

Denne nougatsnitte, er perfekt også som konfekt til julen i mindre stykker. 

Men resten af året bliver den kun serveret i gode, sunde portioner.

Opskriften kræver ikke de store køkkenmaskiner eller evner i køkkenet, bare en sød tand og lidt tålmodighed.

For der er lige lidt ventetid, inden jordens bedste nougat snitter er klar....

Om opskriften
Beskrivelse

Er du lidt af en nougatgris, så er dette lige noget for dig.

En sprød bund, med en godt lag nougatchokolade og toppet med et lækkert lag mørkt chokolade.

Denne nougatsnitte, er perfekt også som konfekt til julen i mindre stykker. 

Men resten af året bliver den kun serveret i gode, sunde portioner.

Opskriften kræver ikke de store køkkenmaskiner eller evner i køkkenet, bare en sød tand og lidt tålmodighed.

For der er lige lidt ventetid, inden jordens bedste nougat snitter er klar....

Ingredienser
80 g Smør
100 g Havregryn
75 g Rørsukker
50 g mandelflager (eller groft hakkede mandler)
400 g Nougat
50 g Mørk chokolade
200 g Mørk chokolade
1 spsk Olie (neutral)
1 spsk Olie (til at smøre formen)
Vejledning

Bunden:

Kom smør og rørsukker om i en mellemstor pande og lad det smelte sammen, ved middel varme. Det må ikke branke.

Når smør og sukker er smeltet sammen, tilsættes havregryn og mandler og det hele røres sammen.

Lad massen stege videre til havregrynet begynder at taget lidt farve. Det tager cirka 5 minutter. Karamellen må ikke bliver for mørk, så hold øje med din masse.

Smør en form med lidt olie (18x18 centimeter - jeg brugte en folie bakke).

Fordel massen i den smurte form og pres det let sammen med bagsiden af en ske.

Sæt bunden på køl i en times tid, til den er kold.

 

Nougat fyld:

Kom nougat og chokolade op i en gryde og lad det smelte sammen. 

Når nougatfyldet er en ensartet massen, hældes den over bunde og sættes tilbage på køl.

Lad nougatfyldet sætte sig i en lille times tid.

 

Chokolade top:

Kom chokolade og lidt olie op i en gryde og lad chokoladen smelte.

Hæld den smeltede chokolade, ovenpå nougatfyldet og sæt den tilbage på køl i minimum 2 timer, så det hele når at sætte sig.

Er der tid, så lad den stå på køl natten over, men så længe kan man nok ikke helt vente - man kan jo altid lige skære en lille tester...:-)

Skær dine snitter i passende størrelse og server.

 

Nougat snitterne kan hold sig på køl i cirka 10 dage. men det er nu ikke for ofte de holder så længe her i huset.

Nougatsnitter

Nougatsnitter

 

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier