Italiensk flutes

Nemt og lækkert italienske flutes

1 t, 15 min
10 min
2  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Denne opskrift på dejlige og luftige flutes, sender tankerne mod de sydligere himmelstrøj i Italien. 🍞 Nyd f.eks. brødet til mad lavet på grillen eller dyp det i en lækker koldpresset olivenolie med tilsat flagesalt. 🍞 

Om opskriften
Beskrivelse

Denne opskrift på dejlige og luftige flutes, sender tankerne mod de sydligere himmelstrøj i Italien.

Nyd f.eks. brødet til mad lavet på grillen eller dyp det i en lækker koldpresset olivenolie med tilsat flagesalt. 

Ingredienser
5 dl Vand (Lunken vand)
25 g Gær
1 spsk Sukker
1 spsk Salt (Gerne groft salt)
500 g Tipo 00 (Der kan også bruges andre meltyper)
4 spsk Olie
Vejledning

Opløs gæren i den den lunkne vand. Tilsæt olie, sukker og salt.

Tilsæt melen lidt adgangen, så dejen ikke bliver tør, dejen kan røres med en ske.

Når dejen er ved at være mæt, æltes den færdig på bordet. Den må gerne klister lidt til fingrene. 

Lad dejen hæve tildækket i en skål i 30 min. ( hvis I har det, brug en badehætte i stedet for et viskestykke)

Del dejen i to og rul, dejen til to pølser. Lig dem på en bageplade og lad dem hæve i 30 min under et klæde. ( Hvis I har en flutesrist lig dem til at hæve på den)

Ris hver flutes og pensel evt. Med æggeblomme eller mælk.

Forvarm ovnen til 220 grader varmluft, bag flutene i 10 min.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier